CímlapsztorikÉrdekes világ

Újabb vérrögképződéses halálesetek: az EU Gyógyszerügynöksége azonnal összeül

Hamarosan dönthetnek a lehetséges mellékhatásokat okozó oltásról?

Spanyolországban újabb két haláleset történt, egyelőre még nem tisztázottak a körülményke, szerda este jelentették a hatóságok!

Újabb gyanús esetek

Információk szerint számos országhoz hasonlóan Spanyolország hétfőn ideiglenesen felfüggesztette az AstraZeneca-vakcina alkalmazását, amíg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata le nem zárul arról, hogy van-e összefüggés a megbetegedések és az oltás között.

Hirdetés

A spanyol gyógyszerügynökség (AEMPS) két újabb trombózisos esetet vizsgál az AstraZeneca-vakcinával kapcsolatban – közölte a Carolina Darias egészségügyi miniszter szerdai esti sajtótájékoztatóján Madridban.

Már keresik a válaszokat

Arra keresik a választ, hogy az eddig ismert három spanyol esetben a vakcina mellékhatásaként alakult-e ki trombózis pácienseknél.

Mint mondta, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot eddig több mint 975 ezren kapták meg Spanyolországban.

Magyarországon egyelőre továbbra is oltanak vele, mivel Müller Cecília és számos más szakember álláspontja az, hogy a lehetséges kockázatok jóval alcsonyabbak, mintha elkapná valaki a koronavírust.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.