Címlapsztorik

Vége: jön Magyarország szavazati jogának felfüggesztése – állítja az EP alelnöke

Katarina Barley szerint Orbán átlépte a vörös vonalat és veszélyes a jelenléte Európában, meg kell vonni tőle és országától minden jogot.

Orbán átlépte a vörös vonalat

Katarina Barley szerint a magyar miniszterelnök zsarolási eszközként él vissza az EU-ban az egyhangúság elvével. Az EP alelnöke ezért az ország szavazati jogának a felfüggesztését javasolta.

A szociáldemokrata német politikus ezt az igényét nem politikai döntéshozóként fogalmazta meg.

Hirdetés

Orbán visszaél a vétóval

„Orbán Viktor zsarolási eszközként él vissza az EU-ban az egyhangúság elvével. Egy ország szavazati jogát fel lehet függeszteni a jogállamiság megsértése miatt”

– mondta az SPD politikusa az MDR Aktuellnek adott interjúban, aki szerint Magyarországon már nem lehet demokratikus viszonyokról és jogállamiságról beszélni, mert a magyar miniszterelnök „apránként teljesen a kezébe adta az országát”.

A fontos uniós szintű döntésekhez gyakran valamennyi tagállam egyhangú hozzájárulására van szükség.

Ez az elv még azokból az időkből származik, amikor az EU hat tagországból állt. Most 27-en vagyunk, és ez egyszerűen már nem kivitelezhető

– jegyezte meg Barley.

Jön Orbán és Magyarország gazdasági kivéreztetése

Orbán Viktor hatalma egyszerűen “fáj” az EU legfelső vezetőinek, és noha ez nincs így nyíltan kimondva, látni lehet egyértelműen.

Nagyon komolyan kell venni Brüsszel harcát és terveit arra vonatkozóan, hogy megpuccsolják Orbán Viktor terveit. A gazdasági fronton akarják kivéreztetni, nem levéltelenül indították el hivatalosan is a jogállamisági eljárást.

Az EU-s pénzcsapokat pedig elzárták, már idén nem fogunk forrásokat kapni.

Ezzel az Orbán-kormányt nagyon nehéz helyzetbe fogják hozni.

Hirdetés

Sőt, már vannak olyan hírek is, melyek azt mondják, hogy az EU elitje arra számít, hogy a gazdasági válság közepette Orbán Viktor nem fogja tudni kitölteni a 4 éves ciklusát.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.