Tech-KütyükTudomány

VÉGE! MEGÉPÜLT A MÁTRIX! Már nem lehet többé tudni, mi valóság és mi nem!

Döbbenetes videó sokkolta a világot! Ezt mindenképp látnotok kell! VIDEÓ

Na itt a vége az emberi korszaknak?!

Nagyon úgy néz ki, hogy nem fogjuk zsebre tenni azt, ami ránk vár.

Hirdetés

Bár azt, hogy az OpenAI legújabb mesterséges intelligencia modellje, a Sora elképesztően élethű videókat tud generálni, már korábban megmutattuk, de a technológia lehetőségei a jelek szerint kimeríthetetlenek.

A napokban ugyanis újabb, minden korábbinál legnyűgözőbb alkotásai kerültek nyilvánosságra az egyelőre csak zárt körben elérhető, illetve tesztelt MI-nek.

Ezek között van olyan, amiben pl. egy görkorcsolyázó pónit láthatunk, amint különböző mutatványokat ad elő, míg így másikban egy óriási levelekből álló elefánt sétálgat egy erdő előtt.

Egy harmadik klipben egy aranyos kiscica utazik egy robotporszívó tetején, egy negyedikben pedig egy méhecske röptét követhetjük nyomon a virágmező felett.

A klipekben közös, hogy mindegyiket a Sora generálta, de olyanok, mintha a valóságban kerültek volna rögzítésre, és teljesen mentesek a korábbi MI-s videók torzításaitól.

Hogy mi a tnaulság vagy konklúzió?

Az, hogy ez az egész egy olyan világot nyit majd meg, ahol már nem fogja az ember tudni eldönteni, hogy mi a valóság, és mi az illúzió.

Egy mátrix lesz kiépülőben.

Egy olyan posztmodern világ, ahol tényleg nem hihetünk már a saját szemünknek sem többé.

Hirdetés

Ez pedig egyszerre riasztó és aggasztó.

A technológia veszélyességét pont ez adja, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre nehezebb lesz a teljesen szintetikusan generált és tetszőleges szereplőket és cselekményeket bemutató videókat a valós felvételektől megkülönböztetni.

Részben ez az oka annak is, hogy az OpenAI egyelőre nem tette nyilvánosan elérhetővé és kipróbálhatóvá a Sora-t – pláne egy olyan évben, amikor a világ legnagyobb részében választások lesznek majd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!