EgészségünkTudomány

Világszenzáció: egy antidepresszáns képes felvenni a harcot a rákkal, végig az orrunk előtt volt a rák ellenszere

Döbbenetes kísérlet és eredmények. Még a tudósok is ledöbbentek.

Az elmúlt időszakban egyre több ráktípusra találtak gyógyítási lehetőségeket az orvosok.

Ugyanakkor kínai kutatók most azt bizonyították be, hogy egy új típusú antidepresszáns képes helyreállítani a szervezet harcát bizonyos rákfajták ellen.

Hirdetés

A kutatás eredményei szerint az ansofaxin-hidroklorid antidepresszáns gyógyszer, ha kombinálják daganatellenes szerekkel, képes gátolni a vastagbélráksejtek növekedését sejttenyészetekben és egerekben.

Ezenkívül erősíti az immunrendszert és elősegíti a programozott sejthalált.

Az emberi kísérletek eredményei egyelőre nem egyértelműek, így nem lehet teljes bizonyossággal állítani, hogy a gyógyszer valóban rákellenes hatású.

Ugyanakkor a kutatók azt tapasztalták, hogy az ansofaxin-hidroklorid javította az egerekben megtalálható CD8+T-sejteket, melyek a rákellenes immunválasz legerősebb effektorai.

Amikor az egereknek ansofaxint és egy rák immunterápiás kezelést is adtak, a daganatokat a minta 20 százalékában teljesen eltüntették.

Az ansofaxin-hidroklorid antidepresszánsként sikeresen átesett a III. fázisú klinikai vizsgálatokon, és jóváhagyták a súlyos depressziós rendellenességek kezelésére Kínában.

Nehéz megmondani, hogy mikor lesz ebből megfogható, rákellenes eljárás amit világszerte alkalmazhatnak a kórházakban.

Azonban most rákbetegek millióinak szemében csillanhatott fel a remény arra, hogy hamarosan, akár éveken belül ténylegesen gyógyíthatóvá válik a rettegett betegség.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Hamarosan véget érhet a rák kora?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.