CímlapsztorikÉrdekes világ

10 ezer a Pilóta keksz? És még örülj, ha hozzá jutsz egyáltalán!

Egy korszak zárult le és egy új kezdődik?

Az “éhezők viadala” zajlik a legendás magyar édességért, aranyárban mérik!

Hiszed vagy sem, de akár 10 ezer forintot is fizetned kell a Pilóta kekszért, már ha egyáltalán hozzájutsz.

Hirdetés

A magyarok még mindig keresik, pedig már hónapok óta nem kapható a Pilóta keksz 80 grammos kiszerelésű szendvicsterméke, amely több online áruház kínálatában is jelenleg nem elérhető termékként szerepel.

Az egész valamikor 2022 októberében kezdődött.

Alapanyag és csomagolóanyag-hiány sújtja a székesfehérvári üzemet, és akkor már egy hónapja nem lehetett kapni a népszerű édességet a legtöbb üzletben.

A gyártó, a Mondelez Hungária Kft. közölte, hogy tartós készlethiányra kell számítani.

Most pedig egy kis túlzással lassan tényleg aranyárban mérik a Pilóta kekszet, ha egyáltalán megtalálható valahol.

Ezt jól mutatja az is, hogy a netet elárasztották azok a képek, melyeken egyesek több ezer forintért árulják a Pilóta kekszet.

Sőt, akadt olyan is aki tízezerért kínált két csomaggal.

Sokan az amúgy fogyasztói áron nagyjából 4-500 forintba kerülő keksz csomagjáért háromezer vagy háromezerötszáz forintot is elkérnek.

A jól megszokott ízt keresve megjelentek a házi Pilóta keksz receptek is, amelyeket rendre cserélgetnek egymás között a felhasználók.

Hirdetés

Van köztük „hamis Pilóta keksz” is, ami kinézetre nagyon hasonlít az eredetihez, de van olyan is, ami már a „Pilóta keksz szelet” elnevezést kapta és ami kinézetre inkább egy hagyományos süteményre hajaz.

A hiányra természetesen reagált maga a gyártó is:

Pilóta kekszet gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária továbbra is arra törekszik, hogy minél előbb visszatérhessen a boltok polcaira a magyarok egyik legkedveltebb keksze, a Pilóta szendvicskeksz.

Az elmúlt hónapokban a készlethiányt részben okozó alapanyag- és csomagolóanyaghiányt sikerült megszűntetni, és a gyártásszervezési nehézségek megoldása tekintetében is jelentős előrelépések történtek

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.