CímlapsztorikÉrdekes világ

110 kilométeres széllel és mínusz 23 fokkal csap le a sarkvidéki hideg

Már kiadták a figyelmeztetést!

Szerdán ér el minket a változást elősegítő ciklon. Ennek eleinte az előoldalán leszünk, így az északi megyéket leszámítva megenyhül az idő, és délen ismét 8-10 fok lesz.

Északra azonban nem tud feljutni a meleg, ott fagypont körül alakul majd a hőmérséklet.

Hirdetés

Már szerdán is jelentős mennyiségű csapadék hullhat, ami északon, északnyugaton havas eső, eső és hó formájában valószínű. Megmaradó hó azonban csak északnyugaton lehet.

Csütörtök hajnalban a telet szeretők kezdhetnek izgulni, mivel hidegfront érkezik.

Ekkor viharos, általában az óránként 60-80 kilométert, a Bakonyban, a budai hegyekben, a Pilisben, az Alpokalján és a Börzsönyben, valamint

A BALATONNÁL ESETLEG A 100-110 KILOMÉTER PER ÓRÁT IS ELÉRHETIK A LEGERŐSEBB SZÉLLÖKÉSEK.

A széllel sarkvidéki hideg tör be, ami órákon belül néhol közel húszfokos lehűlést okoz. Éjjel még csak az ország nyugati és északi harmadán, reggelre már a Tisza vonalánál is fagyhat.

Estére országszerte mínusz öt fok köré, alá, északon akár mínusz tíz fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Ez annak fényében kifejezetten extrém, hogy hajnalban a Dunától keletre 7–12 fokot mérhetünk.

Péntek reggelre ezeken a részeken is mínusz 7, mínusz 10 fokig hűlhet a levegő, miközben erős, viharos szél fújhat.

A csapadék estétől nyugat felől gyors ütemben vált át havazásba, és a déli órákban már országszerte hó formájában hullhat. Sajnos a hideg érkeztével fokozatosan a csapadék megszűnik, de még így is a jelenlegi számítások szerint

ORSZÁGSZERTE KIALAKULHAT LEPEL ÉS TÍZ CENTI KÖZÖTTI HÓRÉTEG. A LEGTOVÁBB KELETEN ESHET A HÓ, OTT AKÁR PÉNTEK DÉLIG IS KITARTHAT.

Hirdetés

Később a hideg nagy valószínűséggel elárasztja hazánkat. A magasban mínusz 15, mínusz 23 fok közötti hőmérséklet valószínű, nagyjából 1500 méter magasan, ami az idei és

AZ ELMÚLT ÉVEK TÉLI IDŐJÁRÁSÁNAK AZ EGYIK, HA NEM A LEGHIDEGEBB IDŐSZAKÁT JELENTHETI.

A hétvégén és az utána következő napokban hajnalban mínusz 20 fok köré, a havas, szélvédett tájakon esetleg az alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben is jellemzően mínusz 5 és mínusz 12 fok közötti hőmérsékletek várhatók.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.