CímlapsztorikÉrdekes világ

Mészáros Lőrinc helikopterezéséről beszél az egész ország: ez már tényleg egy másik szint, a társadalom felett “lebeg”?!

“Magasról nagyobbat lehet esni” – fakadnak ki az emberek

A spanyolországi Marbellán járt a Puskás Akadémia edzőtáborában Mészáros Lőrinc.

A felcsúti futballklub elnöki szerepét is betöltő közpénzmilliárdos a repülőgép-figyelő oldalak tanúsága szerint egy helikoptert és egy magánrepülőgépet is igénybe vett az utazáshoz, derítette ki az Átlátszó.

Hirdetés

Az ADS-B Exchange repülőgép-figyelő alapján a Puskás Akadémia utolsó, Sparta Praha elleni edzőmeccse előtti napon, január 24-én indult útnak a Mészárosék által korábban már használt OE-XWY lajstromjelű helikopter a Budaörsi Repülőtérről Ferihegyre.

Nem sokkal később a felcsúti vállalkozóval korábban szintén kapcsolatba hozott OE-HUG lajstromjelű privát jet jeladója is működésbe lépett, mely Budapestről a Marbellához legközelebbi magánrepülőket fogadó reptérre, Malagába repült.

Tavaly év végén a szegeder.hu olvasója látta kiszállni egy helikopterből Mészárost és feleségét, a házasságával jobb anyagi helyzetbe és új dimenzióba kerülő Várkonyi Andreát, majd beülni az általuk használt Mercedesek egyikébe.

Ezt követően a Válasz Online derítette ki, hogy az Augusta típusú helikopter – a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőivel bizalmi kapcsolatban álló – Gaston Glock osztrák fegyvergyáros-üzletember repülős cégének flottájába tartozik.

A két gépet gyakran használják, több százszor indultak Budapestről a világ különböző tájaira.

Mindkét gép gyakori úti célja Nizza. Nyáron az OE-LEM többször is megfordult abban az időszakban Nizzában, amikor ott volt a Rose d’Or jacht, amit Várkonyi és Mészáros már belakott.

“Magasról nagyobbat lehet esni” – fakadnak ki az emberek a hír hallantán valamennyire jogosan.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!