Egyéb

12 ezer új fertőzött, majdnem 200 halott: országos lezárások jöhetnek

Durva dolgok várnak ránk a tetőzésig, ami ellen azonnali intézkedésekre lehet szükség.

A beoltottak száma 6 057 367 fő, közülük 5 808 536 fő már a második oltását is megkapta, 2 043 213 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

Durva járványügyi adatok

12 637 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 044 852 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Hirdetés

Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 519 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 856 330 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 155 003 főre emelkedett. 6840 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 664-en vannak lélegeztetőgépen

– írja a koronavirus.gov.hu.

Egész héten oltási akcióhét zajlik. Hétfőn és kedden összesen közel 256 ezer oltást adtak be, több mint 32 ezer eddig oltatlan ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és közel 209 ezren a megerősítő harmadik oltást is felvették.

Vasárnapig reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Országos lezárások Európa-szerte

Ausztria után országos lezárás jöhet a koronavírus miatt Szlovákiában is, ennyire súlyos gondokat okoz máshol is a negyedik hullám.

Ausztriában elkezdődött a zárlat, amely a beoltott és a be nem oltott emberekre is vonatkozik, s legalább 10 napig tart.

Ez idő alatt még az oltottak is csak nyomós indokkal hagyhatják el a lakásukat Ausztriában.

Hirdetés

Ám úgy tűnik, nem csak Ausztria lehet, ahol zárlatot vezetnek be: Zuzana Caputová szlovák államfő az országos kijárási tilalom haladéktalan bevezetését sürgette kedden.

A kórházak ugyanis az egészségügyi ellátórendszer összeomlására figyelmeztettek a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.