CímlapsztorikEgészségünkTudomány

18 éven felül legális lesz a fű: A javaslat szerint a kannabisz birtoklása 25 grammig nem büntetendő

A szövetkezetek – úgynevezett kannabiszklubok – egyszerre legfeljebb 25 gramm, havonta összesen 50 gramm kannabiszt értékesíthetnek tagjaiknak. Ki mit szólna hozzá, ha 18 éves kortól legálisan lehetne füvet vásárolni? Sokak szerint nem pusztítóbb, mint az alkohol vagy az energiaitalok. Részletek a kommentekben. ⬇

Komoly változások jöhetnek és hamarosan itt Magyarországon is legalizálhatják azt, amit az egész világon legalizáltak már szinte?

A kannabisz ugyanis egyre több országban van a legalizálás útjára terelve, ezzel kivéve az illegális terjesztők kezéből a profitot, valamint az államnak plusz bevételi forrást is teremt a kannabisz ipar.

Hirdetés

Ezt a lehetőséget pedig minden bizonnyal a magyar honatyák is látjáka dologban.

A tervezett új szabályok szerint a kannabisz fogyasztása 18 éven felül lesz legális, de 21 éves korig csak korlátozott mértékben.

Felnőttek legfeljebb három tő kendert termeszthetnek, kizárólag saját fogyasztásra.

A termesztés másik legális formája a nem üzleti alapon működő, legfeljebb ötszáz fős szövetkezet lesz, amely a tagjait látja el kannabisszal.

A javaslat szerint a kannabisz birtoklása 25 grammig nem büntetendő.

A szövetkezetek – úgynevezett kannabiszklubok – egyszerre legfeljebb 25 gramm, havonta összesen 50 gramm kannabiszt értékesíthetnek tagjaiknak.

A javaslatot ősszel tárgyalja és még az idén el is fogadhatja a törvényhozás.

A több minisztérium együttműködésével kidolgozott rendszer révén Németország fontos lépést tesz a “haladó szellemiségű és a realitások talaján álló drogpolitika” felé, és elkerülheti a korábbi, köztük a hollandiai és az észak-amerikai legalizációs megoldások hibáit, így minden eddigi próbálkozásnál nagyobb eséllyel orvosolhatja a kannabisz termesztésével, értékesítésével és fogyasztásával összefüggő bajokat – húzta alá a miniszter.

A legfőbb cél a feketepiac visszaszorítása, az igazságszolgáltatási rendszer tehermentesítése és a gyermek-, az ifjúság- és az egészségvédelem erősítése.

Hirdetés

A 18 év alattiaknak továbbra is szigorúan tilos, a 18-21 év közöttieknek pedig korlátozottan legális a kannabisz fogyasztása

-tette hozzá Karl Lauterbach

Felkészül: Magyarország?

Magyarország messze le van maradva, mondhatni KULLOG az események után, noha a kannabisz legalizációja nem csak egészségügyileg lenne indokolt – hiszen rengeteg betegségre jó – hanem munkahelyeket tudna teremteni tömegével, főleg vidéken.

Az elmúlt években a hazai társadalomban egyre csak nőtt az igény a kannabisz „törvényesítésére”.

Sőt, egy nagyon alapos közvéleménykutatás világított nemrégiben rá arra, hogy a társadalom elsöprő többsége támogatná a legalizációt, persze első körben csak és kizárólag orvosi, egészségügyi felhasználásra.
A magyar emberek több mint 60 százaléka egyetért az orvosi célú kannabisz legalizálásával – derült ki abból a kutatásból, amelyet a Magyar Liberális Párt megbízásából készített a Závecz Research.

Érdekesség, hogy a kormánypárti szavazóknak is csak a 21 százaléka utasítja el az orvosi célú marihuána engedélyezését, ezért a Liberálisok számára érthetetlen, hogy a kormány miért ellenzi annak bevezetését.

A kannabisz gyógyszerként támogatását a fiatalok és a 60 év felettiek egyaránt támogatják.

Előbbiek 62 százalékos arányban, utóbbiak 63 százalékban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!