Misztikum

200 ezer éves modern padló ejti zavarba a régészeket: az előző emberiség bizonyítékai?

Régészek bukkantak rá egy olyan 200.000 éves leletre, mely alapos magyarázkodásra késztetheti a történészeket és a régésztársadalmat, mivel lényegében nem is lenne szabad léteznie.

Arról van szó, hogy egy padló apróbb darabkája került elő egy olyan réteg alól, mely 200.000 éve érintetlen.

De ez még nem minden.

Hirdetés

A padló maga is ilyen korúnak bizonyult a rárakódott ásványi anyagok növekedése alapján kiszámítva. A titokzatos mozaikpadlóra még 1969-ben találtak rá Oklahoma közelében.

A padlódarabkán lyukak is voltak, melyeknek célját vagy rendeltetését soha nem fejtették meg.

Azonnal ki is tört a tudományos vita, ugyanis sokan úgy vélték, hogy lehetetlen az, ami eléjük tárult.

Hiszen abban a korban az emberiség a fejlettségi skálán még sehol sem volt. A mozaik padló valahogyan mégis elkészült…

A padlóról sajnos nem maradtak fenn jó minőségű képek. 1969. július 3-án azonban megjelent egy fotó a “The Oklahoman” című nyomtatott újságban, ebben ezt írták róla:

“1969. június 27-én az Edmond (68315 lakos) és Oklahoma City közötti Broadway Extension út szintezését végző munkások a 122. utcánál egy kőzet képződményt fedeztek fel, ami sok vitát váltott ki a vizsgálódó hatóságok körében.”

Az egyik helyi s zakértő, Oklahoma legjobb geológusa is megnézte a leletet, hogy eldöntsék a kérdést.

Durwood Pate azt mondta végül, hogy biztos benne, hogy ember alkotta padlóról van szó, mivel tökéletes párhuzamok vannak benne, és mindegyik kelet felé mutató gyémánt alakzat.

A szóban forgó, már említett lyukak tökéletesen egyforma távolságra vannak egymástól, ami szintén nem lehet a véletlen, vagy a természet műve.

Hirdetés

A kő felülete nagyon sima és egyenetlen, ami arra utalt, hogy folyamatosan kopott, vagy koptatva volt. Egy különleges iszap maradványait is megtalálták később a kőlapok között.

A formáció, melyet 90 centiméterrel fedeztek fel a föld alatt úgy tűnik, hogy több száz négyzetmétert fedett le a későbbi ásatások során.

Valahogy, valamikor valakik lefektették ezeket a padlólapokat, de arról fogalmuk sincs a szakembereknek a mai napig, hogy kik lehettek. Néhány nappal később július 1-jén a The Oklahoman beszámolt további lyukak felfedezéséről a kőzetrétegben.

Egy mérés feltárta, hogy a lyukak pontosan 5 méteres távolságban vannak egymástól.

Még megdöbbentőbb volt az a kőkalapács, amit július 3-án fordítottak ki a területen lévő földből.

Nem tudták megmagyarázni sem azt, hogy ki tette oda, sem azt, hogy miért, de a kormeghatározás alapján egyidős volt a padlódarabokkal.

A 30×18 méter területű padlórész felszínén olyan ásványokat is találtak, mely alapján hosszabb ideig érhette víz, tehát elképzelhető, hogy az óceán vagy tenger fenekén volt sokáig.

Senki sem tudja, kik készíthették, ha nem az emberiség. Talán élt előttünk egy másik faj is a Földön? Vagy az emberiség történelme jóval régebbre nyúlik vissza, mint azt hazudják nekünk?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!