Tudomány

Nem is volt evolúció? Az új mitokondriális DNS vizsgálatok szerint a fajok 90%-a 200 ezer évnél fiatalabb

Nagyon durván megkérdőjelezi a darwini evolúciót egy új tanulmány. Lehet, hogy meg sem történt az evolúció?

Bedőlt az evolúció elmélete?

Nem akármilyen kutatásokon alapuló tanulmány borzolta fel a tudományos kedélyeket, szinte egy nehéz kőként dobták be az evolúciótudomány állóvizébe.

A tanulmány feketén-fehéren ugyanis olyan elképesztő eredményekre jutott, amit a legtöbb tudós el sem hisz.

Hirdetés

A genetikai és mitokondriális bizonyítékok azonban a tanulmány szerzői szerint aligha hazudnak.

Miután megvizsgálták több ezer állatfaj mitokondriális DNS-ét, beleértve az embereket is, a kutatók arra a lenyűgöző következtetésre jutottak, hogy szinte valamennyi faj 100-200 ezer évvel ezelőtt fejlődött ki.

Mitokonrdiális DNS leplezett le mindent

A friss tanulmányt és a vizsgálatokat nem akárkik vezényelték le és finanszírozták.

Bázeli Egyetem genetikus mikrobiológusa David S. Thaler és a Rockefeller Egyetem tudományos főmunkatársa Mark Young Stoeckle készítette.

Az evolúció alapelmélete mindig is az volt, hogy a Földön sokkal régebb óta jelenlévő fajok törvényszerűen nagyobb genetikai változatosságot mutatnak.

Ez azonban a jelek szerint nincs így: a kutatók ugyanis azt találták, hogy a fajok 90%-a alacsony mitokondriális DNS-sel rendelkezik.

Ez felveti a lehetőségét – méghozzá igen komolyan – hogy ezek a fajok 200 ezer évnél is fiatalabbak lehetnek.

Minden állat remdelkezik DNS-el a mitokondriumában. A mitokondriumban megtalálható egyik gén a COI, melyet a DNS vonalkódolásához használnak.

Bár a sejtmag DNS drámaian különbözik minden egyes faj esetében, az állatoknak ugyanaz a mitokondriális DNS-e van, ami jó alapot nyújt az összehasonlításhoz.

Hirdetés

A Földet valójában “betelepítették”?

Az egész megdőlő evolúciós elmélet kapcsán egyre több tudósban vetődtek fel érdekes gondolatok és teóriák.

Az egyik legfurcsább teória azzal magyarázza ezeket az eredményeket, hogy a Földet a múltban, úgy 200.000 évvel ezelőtt valakik, vagy valami “betelepítette”.

Azaz megtöltötet élettel, annak legkülönfélébb formáival.

Eredményeik szerint a legtöbb – ha nem az összes – állatfaj 200000 évvel ezelőtt jelent meg, amikor a mitokondriális órájuk lényegében nullát mutatott.

Úgy gondolják, hogy kis “kezdeti” populációk léteztek, amelyek később kibővültek, esetleg olyan szélsőséges körülményekre válaszul, mint az utolsó jégkorszak.

Ez azt jelenti, hogy az intelligens tervezés lehetősége még mindig nagyon valószínű annak ellenére, hogy a Darwin követői mit szeretnének elhitetni velünk.

Vagyis a másik elmélet azt taglalja – nem kizráva vagy ellentmondva az elsőnek – hogy intelligens fajok, vagy egy ismeretlen “teremtő” teremtett minket, hozta létre a Földi élet bonyolult rendszerét a benne élő organizmusok viszonyrendszerével.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!