CímlapsztorikTudomány

2025-ben jön a világvége? Repedés keletkezett a Föld mágneses mezejében

A Nap aktivitás a elmúlt néhány évben nagyon felgyorsult, és a tudósok szerint valamikor 2025-ben fog tetőzni, addig pedig számtalan napviharra lehet még számítani.

Mindehhez hozzájön, hogy a Föld mágneses mezeje jelentősebb mértékben megsérült.

De vajon mi várhat az emberiségre, túlélhetjük az elsöprő erejű pusztulást?

Hirdetés

Egyre több Napvihar éri el a Földet

Az elmúlt időszakban már többször számolhattunk be különféle napviharokról, mivel a Nap 11 éves ciklusának legaktívabb időszakában vagyunk, a közelmúltban pedig egy igen erős, X-osztályú napkitörés érte el a Földet, ami a rádiókimaradásokat okozott a Csendes-óceán déli részén.

A Nap aktivitás a elmúlt néhány évben nagyon felgyorsult, és a tudósok szerint valamikor 2025-ben fog tetőzni, addig pedig számtalan napviharra lehet még számítani.

A minap számoltunk be arról, hogy három új napfoltot fedeztek fel a tudósok a csillag felszínén, amelyekből újabb napkitörésekre lehet majd számítani, de már most érkezett egy nagyobb.

Megrepedt a Föld magnetoszférája

A Föld mágneses mezeje rengeteg mindentől véd meg minket, de legfőképpen a napkitörésektől, napviharoktól…

Éppen emiatt aggasztó, hogy a tudósok szerint egy titokzatos lökéshullám nagy sebességű anyaggátat zúdított a Föld mágneses mezejébe, és repedést nyitott a magnetoszférában.

A nagyobb napviharok repedéseket is létrehozhatnak a magnetoszférában, és megzavarják a műholdakat, a rádiókommunikációt és az energiarendszereket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!