Érdekes világ

2025-ben robbantja ki Putyin a harmadik világháborút: német dokumentumok kerültek napvilágra

A világ országai már készülnek az Armageddoni kataklizmára?

A berlini védelmi minisztérium által készített, a Bild által megszerzett titkos dokumentum, a “Szövetség Védelme 2025”, részletesen ismerteti az Oroszországgal való eszkalálódó konfliktus lehetséges forgatókönyvét.

A német hatóságok szerint ez a folyamat akár a harmadik világháború kirobbanásához vezethet.

Hirdetés

A titkos dokumentum szerint a német védelmi minisztérium készített lépésről lépésre szóló útmutatót arról, hogyan alakulhat át az ukrajnai konfliktus totális háborúvá mindössze 18 hónap alatt.

A tervek részletezik, hogyan használná Oroszország Fehéroroszországot invázió színtereként, hasonlóan ahhoz, ahogy azt 2022 februárjában az ukrajnai háború során tette.

A dokumentum kiszivárgása csak néhány nappal követi Svédország polgári védelmi miniszterének figyelmeztetését, miszerint az ország hamarosan háborús veszélyekkel nézhet szembe.

A miniszter sürgős intézkedéseket sürgetett, beleértve az állampolgárokat, hogy csatlakozzanak önkéntes védelmi szervezetekhez az esetleges orosz támadásra való felkészülés érdekében.

A német védelmi vezetés komolyan veszi a moszkvai fenyegetést, és 2025 nyarára a német fegyveres erők hibrid orosz támadásra készülnek a NATO keleti szárnyán.

A titkos dokumentum szerint Oroszország további 200 000 katonát telepít, majd offenzívát indít az ukrán erők ellen.

Az események további szakaszai szerint Putyin júliusban kibertámadásokat indíthat a Baltikumban, miközben erőszakot kelt Észtországban, Lettországban és Litvániában, az állítólagos orosz etnikai kisebbségek védelmének ürügyén.

Az orosz beavatkozás eredményeként összecsapások törnek ki Észtországban, Lettországban és Litvániában, amit Putyin ürügyként használ fel nagyszabású hadgyakorlat elindításához 50 000 orosz katona bevonásával, amit szeptemberig Fehéroroszországba és Nyugat-Oroszországba küldenek.

A következő lépésként Putyin csapatokat és közepes hatótávolságú rakétákat szállít Kalinyingrád orosz enklávéjába, ami Lengyelország és Litvánia között fekszik.

Hirdetés

A fő célja a Suwalki-folyosó megtámadása, amely a kontinentális Európa és a balti államok közötti egyetlen szárazföldi határ.

A terület ellenőrzése felett korábban Lengyelország és Litvánia harcolt, és a német újság cikke arra figyelmeztet, hogy akár egy kisebb támadás is komoly problémákat okozhat a NATO-nak, akár a harmadik világháború kirobbanásához vezethet.

Erre ráadásul már szemmel láthatóan valamennyi európai ország, de még az USA is készül.

Svédországban már tréningelik a lakosságot hogy mit kell tenni ha atomháború tör ki, a németeknél pedig már arra is vannak protokollok, hogy mit tegyenek a háztartások, ha nem lesz víz meg villany, vagy fűtés akár heteken, hónapokon keresztül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!