CímlapsztorikÉrdekes világ

21 éven belül jönnek az idegen civilizációk: korszakváltás és rabszolgaság várhat az emberiségre?

A NASA is megszólalt!

Döbbenetes valódi korszakváltás előtt áll az emberi faj.

Alig 1 vagy 2 évtizedere vagyunk attól, hogy valóban felvegyük a kapcsolatot más lényekkel.

Hirdetés

Ez az időpont ráadásul egy végső időpont – állítja több szakember.

A NASA a napokban jelentette be 13 új projekt kiválasztását Innovatív Fejlett Koncepciók (NIAC) nevű programjába, aminek keretében az ügynökség rendkívül érdekes és ígéretes új űrkutatási fejlesztések kidolgozását finanszírozza és segíti.

Ezen projektek között található egy olyan is, aminek célja, hogy űrszondák sorát küldje a Földhöz legközelebbi (de még így is 4 fényévnél is távolabb lévő) csillaghoz, a Proxima Centauri-hoz – mindössze pár év leforgása alatt.

A koncepció szerint a küldetés egy több ezer elemből álló, önálló működésre képes szondák révén valósulhatna meg, ami innovatív lézervitorlákkal és lézeres kommunikációval jutnának el, illetve küldenének vissza adatokat a szomszédos csillagtól.

Az elképzelés szerint a szondákat a fénysebesség mintegy 20%-ára gyorsítanák fel lézerek segítségével, és így azok közül az első kb. 21 év múlva érhetné majd a Proxima Centaurit, amiről adatokat gyűjthetne és küldhetne vissza a Földről.

A Proxima Centauri felfedezése űrszondák révén már régóta feszegeti a tudósok fantiázáját.

Ennek oka nem csak az, hogy ez a Földhöz legközelebbi csillag – amit így a legkönnyebben és leggyorsabban érhetünk el -, hanem az is, hogy tudjuk:

A csillag körül több bolygó is kering, ráadásul legalább az egyikük az ún. lakható zóna gyűrűjében, ami azt jelenti, hogy – egyéb feltételek teljesülése esetén – akár fenntartható emberi kolónia és egy amolyan második Föld is létrehozható lehet talán rajta, legalábbis elméletileg.

Vagyis könnyen lehet, hogy fejett idegen civilizáció, vagy civilizációk otthona lehet.

Hirdetés

Ez pedig alapvető értelemben változtathat majd meg mindent.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!