CímlapsztorikMisztikum

2,8 milliárd éve léteznek, intelligens lények alkották az afrikai gömböket

Az ősi idegenek legfőbb bizonyítéka? Az előző emberiség nyomai?

Ezek a gömbök igazi rejtélyek.

Úgy tűnik, mintha ember készítette volna őket, ugyanakkor azonban a földtörténet azon időszakában, amikor nyugovóra tértek e sziklában, még nem létezett értelmes élet…

Hirdetés

“Ilyet még sohasem láttam”

– jelentette ki Roelf Marx, a klerksdorpi múzeum kurátora.

Az elmúlt évtizedekben egyre több titokzatos gömböt találtak Afrikában.

Ezekre a gömbökre a mai napig nincs magyarázat, mert mindössze a keletkezési dátumuk ismert, ám éppen ebben rejlik a titkuk.

A gömbök ugyanis a vizsgálatok alapján 2,8 milliárd évesek.

Ekkor azonban bizonyíthatóan még élet sem volt a Földön, nemhogy olyan intelligens életforma, mely akár csak gondolkodni, vagy alkotni lett volna képes.

A régészekben és geológusokban azonnal komoly kérdések merültek fel: mik ezek és honnan származhatnak? Kik, vagy mik készíthették őket?

Eleinte felmerült a geológiai eredet, azonban a tudósok hamar elvetettek minden elméletet: ma sem ismert olyan geológiai folyamat, mely teljes mértékben meg tudná magyarázni a gömbök létrejöttét… illetve sehol máshol a világon nem találtak ehhez fogható gömböket.

J. Jimson sokáig vizsgálta a gömböket. megállapította, hogy szilárdak, kékesen fémesek, fehér pettyekkel.

Hirdetés

Egy másik típusuk is ismert: ezek üregesek, szivacsos középső része.

A fémgömbökből mára sok száz gyűlt össze, mind Afrikából és némelyiken középen párhuzamos vonalka futnak.

Ezekről úgy tartják egyesek, hogy a Föld egyenlítőjét ábrázolják, vagyis ezek lehetnek egy ismeretlen civilizáció 3 dimenziós “térképei”, vagy lenyomatai a Földről.

Már ha hihetünk a paleoasztronautika híveinek – bár egyre több bizonyítékot mutatnak fel elméletük alátámasztására.

A gömbök olyanok, mintha ember készítette volna őket, vagy egy gondolkodó civilizáció.

A földtörténet azon időszakában azonban nem élt meg semmi a Földön. A gömbök egy 2,8 milliárd éves üledékrétegből kerülnek elő ma is folyamatosan.

De csak itt, Afrikában, ami szintén megmagyarázhatatlan.

Azzal a hipotézissel, hogy a tárgyak összekeményedett limonitok lennének, egyetlen probléma van: a keménységük.

Ahogy fentebb említettük, a fémgömböket még acélheggyel sem lehet megkarcolni, ami azt jelenti, hogy különlegesen kemények.

Az ásványok általános leírása szerint a limonit csupán 4-5.5 -nél helyezkedik el a Mohs-skálán, ami viszonylag alacsony keménységi szintre utal. Továbbá a összekeményedett limonitok általában csoportokban jelennek meg, összetapadt szappanbuborék-halmazhoz hasonlóan.

Úgy tűnik normális esetben soha nem jelentkeznek egymástól elkülönülten, teljes gömbként, ami a kérdéses tárgyak esetében látható.

Ezenkívül általában nincsenek párhuzamos vésetek az oldalukon.

Témánk szempontjából az a gömb érdekel bennünket a legjobban, amelynek egyenlítői részén három párhuzamos véset fut körbe.

Még ha el is fogadnánk, hogy ez a gömb egy összekeményedett limonit, akkor is tekintetbe kellene vennünk a három párhuzamos vésetet.

Elfogadható természetes magyarázat hiányában a bizonyíték talány marad, nyitva hagyva azt a lehetőséget, hogy a dél-afrikai 2,8 milliárd éves ásványi üledékben talált vésett gömböket értelmes lények készítették…

Egyre valószínűbb, hogy olyan tudományos bizonyítékok és tárgyak kerülnek elő, amik azt mutathatják: az emberi múlttal kapcsolatban még rengeteg dolgot nem tudunk.

Vagy idegen lények, vagy egy az emberiséget megelőző másik humanoid civilizáció “hozhatta létre” ezeket a gömböket, akik tisztában voltak az egyenlítő elhelyezkedésével is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.