Egyéb

4 ijesztő jel, hogy teljesen összeomlott a természet: halálán van a Földbolygó!

A tápláléklánc pedig elkezdett széthullani… a tudósok már most, ebben az állapotban is 4 intő jelet figyeltek meg, ami egyértelműen a közelgő összeomlásra figyelmeztet.

Ez volt a valaha mért legmelegebb évtized a Földön, ez pedig egyúttal magával hozta azt is, hogy a végidők jeleit kezdtük el megtapasztalni a világunkban.

Az emberiség tényleg közel lehet egy olyan fordulóponthoz, ami nem éppen szerencsés sem az időjárás, sem pedig a bolygó életében.

Hirdetés

A tömeges kihalás már jelenleg is zajlik: tucatjával zuhannak a semmibe komplett állatfajok.

A vizekből kipusztultak az élőlények szintén, egyes jelentések szerint a Csendes-óceán élővilágának 80%-a már egyszerűen nem létezik.

A sarkvidékeken bozóttüzek tombolnak, akárcsak Dél-Amerikában és Ausztráliában, miközben a gerinces élőlények populációja is kritikus szint alá esett.

A tápláléklánc pedig elkezdett széthullani… a tudósok már most, ebben az állapotban is 4 intő jelet figyeltek meg, ami egyértelműen a közelgő összeomlásra figyelmeztet.

Bozóttüzek világszerte

Az egyik ilyen a bozót és erdőtüzek kirobbanása és terjedése. 2019-ben az Amazonas medence egy jó része “kiégett”, az év vége óta pedig Ausztráliában vált minden a lángok martalékává.

A becslések szerint közel 1 milliárd állat lelte halálát, ez pedig hatalmas ökológiai “lyuk” a természet “szövetén”…

Tömeges kihalási hullám minden kontinensen

A klímaváltozás és az emberi tevékenység, a mérhetetlen környezetszennyezés együttes hatására valamennyi kontinensen drámai mértékben elkezdett csökkenni az egyes fajok egyedszáma.

Lényegében kiirtjuk a természetet, és az orrunk előtt tűnnek el komplett fajok óránként közel egy tucatnyi. A dominó effektus már beindult, és megállíthatatlannak látszik.

A legmelegebb évtized

A NASA valósággal sokkolónak nevezte az eredményeket. Ezek szerint 1880 óta az utóbbi évtized volt a globális átlaghőmérséklet szempontjából a legmelegebb a mérések alapján.

Hirdetés

A 2016-os El Nino hőhullám számtalan rekordot döntött meg, de 2019 is kimagaslóan meleg volt, így az utóbbi 139 esztendő legforróbb tíz évén vagyunk túl…

Szaporodó természeti katasztrófák

Az utóbbi 10 évben tapasztalták meg amit ma már statisztikailag is bizonyítottak: a természeti katasztrófák évtizedén vagyunk túl, és ez még csak a kezdete egy sokkal riasztóbb, új korszaknak.

Egymást érik a hurrikánok, pusztító jégesők, a semmiből lecsapó szélviharok, és az extrém forró hőhullámok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.