Érdekes világ

“46 éves volt ! Jó férj, jó apa! Harcolni fogok az igazságért!”

Az eddigi talán legszívszorítóbb és legelgondolkodtatóbb írás a magyar egészségügy hideg közönyéről és nemtörődömségéről… Ti tapasztaltatok ehhez hasonlót az utóbbi években?

Fél hét körül ott voltunk a kórházban és nem volt előttünk beteg.Portás telefonált a sürgősségire, hogy érkezett egy beteg.

Valamit kérdeztek a portástól. Portás válaszolta, hogy nincs jó állapotban. Kijött az asszisztens megkérdezte mi a panasza. Férjem mondta, hogy fáj a gyomra ég a mellkasa.

Hirdetés

Közben úgy ült a folyosón a széken, hogy az egyik karját lógatta a másik kezével meg szoritotta az oldalához.

A nővér csak azzal volt elfoglalva, hogy lejárt az e-card kártyája meg miért nem a háziorvoshoz ment el. Mondtuk, hogy ellátott mert már majdnem 14 éve külföldön dolgozik. Március 30.-án csináltattunk újat csak sajnos még nem kaptuk meg. És levették tőle a tesztet. Egy idő után férjem megkérdezte tőlem.

Szerinted azért nem hívnak be mert nem készült el a teszt eredményem? Én mondtam neki annak 10-15 perc alatt el kellett készülnie.

Meg mondta a férjem amikor a széken egy kicsit előre dőlt, hogy egy kicsit jobb így. Én meg mondtam neki örülök, hogy egy kicsit jobban vagy. 8:10 körül úgy kiabálta a férjem, hogy vigyem el egy másik korházba Ajkára, Veszprémbe vagy Győrbe. Kiment az utcára ásványvizes üveg volt a kezébe mérgébe járdára vágta és neki dőlt egy fának. Én is kiabáltam, hogy az anyósom októberben, testvére meg decemberben kapott szívinfarktust.

Miért nem tudják megvizsgálni? Kimentem a férjem után az utcára. Pár perc múlva a portás jött utánunk, hogy menjünk vissza mert szereztek orvost, aki megvizsgálja. 8:29-kor ment be a férjem a sürgősségi folyosón. 4-5 lépés után megállt húzta hátra karjait vállát ment pár lépést utána megint húzta hátra karjait vállát így ment végig a folyosón.

Alig tudott menni mondtam, hogy be kisérem. Engem nem engedtek be mert, hogy én oda nem mehetek be. De a nővér nem segített neki.

A férjemet 8:35-kor vették fel. 9:30-kor halottá nyilvánították. 9:40 előtt közölték velem, hogy meghalt a férjem. Nekünk senki nem mondta, hogy azért kell várnunk mert a vizsgálóba nincs bent orvos!!!!!Két óra alatt másik kórházba is eltudtunk volna menni. Meg ne a nővérek döntsék el , hogy mikor hívnak be orvost!!!!!!!!!Mert az éjszkást nem értesítették!!!

Ők nem gondolták, hogy ilyen komoly baja van. Ha csak refluxa lett volna, akkor is el kellett volna látniuk. Már szerintem ott történt mulasztás amikor oda értünk a kórházba. Az a két óra sok idő és lehet megtudták volna menteni az életét.

Ez alatt az 55 perc alatt 35 percen keresztül próbálták újra éleszteni. Kórház belső vizsgálata alapján:A kórház elismerte, hogy a kétórás várakoztatás nem volt indokolható, a sürgősségi ellátás szervezésében több ponton is súlyos hibák fordultak elő, de a vizsgálóban bent nem történt mulasztás.

Hirdetés

A hölgy mondta mikor a vizsgálóba bement jó volt a közérzete még mosolygott is nem panaszkodott. . Utána pár perc múlva meg azt mondta látták a kamera felvételek alapján egyre rosszabbul volt.

Meglehet hogy felment a vérnyomása, de negyed óra alatt visszament a vérnyomása. Mitől???Azt is mondta, hogy az ügyeletes orvos nem tudott róla, hogy érkezett egy beteg. Két órán keresztül? Meg ha én szeretném, hogy javítsanak az ambuláns lapomon semmi akadálya. Amit úgy érzek nem kellett volna vagy miért nincs kompletten rajta minden további nélkül kijavítsák. Akkor a férjem papírjain mennyit javítottak, hogy hirtelen halál jöjjön le. Én azt hittem jelen lesz a kórház igazgatója. Miért nem adta az aláírását a papírra?

Engem úgy leszedáltak sem a keddi sem a szerdai napra nem emlékszem. Mihelyst felkeltem csak azt mondtam már pedig ott ültünk két órát. Sümegre is el akartak vitetni. Miért az igazságért? Nekem mondták, hogy a férjem hirtelen halálba hallt meg. Én nem fogadom el, mert a férjemnek volt tünete. Megkérdeztem, hogy mivel ült kint a férjem azt mondták refluxal. A boncolás heveny szívelégtelenséget állapított meg. Nem állítom, hogy nem volt a szívének baja. Április 25.-én hétfőn olyan fáradt volt. Többszőr lefeküdt a lépcsőzés is nehezen ment neki. Előtte hetet vég dolgozta, akkor azon a héten nem volt semmi baja. Nem fogadom el a hirtelen halált mert szerintem a férjemet szívinfarktussal nem látták el. Boncolást csütörtök, péntekre ígérték. Már szerda délelőtt hugomékat azzal fogadták melyik temetkezési vállalat temeti mert már felboncolták. Amit a kórház kiadott papírokat. Én úgy gondolom nem teljesen felelnek meg a valóságnak!!!!!!!!!

Amikor közölték velem, hogy a férjem meghalt a vérkép nem mutatott se tüdőembóliát se szívinfarktust. Szerintem még kész sem volt az eredménye. Az EKG papíron, hogy szerepelhet olyan időpont, amikor akkor még kint ült még Szeretném tudni mikor vitték ki a vért a laborba? Mikor ment be orvos a vizsgálóba?

Meg ki volt az orvos, aki akkor bent volt? Mert én úgy tudom, akinek ott kellett volna lenni az a korház területén nem tartozkodott. Viszont az összes papíron az az orvos neve szerepel. Én a mai napig nem tudom Ki? Melyik orvos volt bent vagy volt e bent egyáltalán orvos!!!!!!!Egyik papír sem felel meg a valóságnak!!!!!!!

Rendőrség nyomoz. Várják az orvos szakértő véleményét.

Remélem igazságos lesz!!!!! Kamera felvételek engem fognak igazolni!!!

Szerettem volna, hogy lássa a kamera felvételt. Szeretném, hogy a kamera felvételek legyenek nyilvánosak, hogy ott a férjem milyen rossz állapotba volt.

Fogadtam fel ügyvédet, aki úgy gondolta, hogy képvisel megnézi az ügyet. Majd az ügyet vissza adta.

Nem nézet utána semminek se az EKG papírnak, hogy szerepelhet olyan időpont rajta amikor még kint ültünk.

Az orvos neve, hogy szerepelhet rajta hogy ha ott sem volt! Rendőrségtől se kért ki papírokat. Pedig olyan ügyvédet kerestem, aki ilyen ügyekbe jártas.

46 éves volt ! Jó férj, jó apa! Harcolni fogok az igazságért!!

Forrás: Facebook

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.