Tech-Kütyük

Ez a technológia forradalmasíthatja az áruszállítást: mágnesesen lebegő kapszulák jöhetnek

Ez a megoldás tényleg jelentős változásokat hozhat bizonyos tekintetben arra vonatkozóan, hogy hogyan is szállítsák a jövőben az árut.

Ráadásul idővel nem csak áru, hanem minden egyéb más szállítására alkalmas leget.

A különleges technológia egyik nagy előnye, hogy nem akadályozza a már meglévő forgalmat, sőt, teljesen független tőle, ezáltal jóval gyorsabb is.

Hirdetés

A mágneses síneken működő találmánnyal csak az Egyesült Királyságban évente sok millió tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne megspórolni.

Az innovatív rendszer mágneses síneken működő, rendkívül hatékony mágneses motorokkal hajtott kapszulákat használ a ládák mozgatásához.

A járművek optimális esetben 31 mérföld per óra sebességgel „száguldanának” a számukra kialakított, nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készült, 0,9 méter átmérőjű alagutakban.

A csöveket már létező köz- és vasúti útvonalak mentén, a földfelszín alatt, talajszinten vagy akár felfüggesztett formában építenék meg.

A csatornák az Amazonhoz vagy az Ocadóhoz hasonló cégóriások magas szinten automatizált raktáraiba csatlakozhatnának.

A fejlesztők a rendszer demonstrációs verzióit a London-közeli North Wembley-ben már megépítették.

Jelenleg kereskedelmi nagyságrendű, tesztprogramra alkalmas területek után kutakodnak.

Ha a hálózat nagyságát az Egyesült Királyságban sikerülne a terveknek megfelelő léptékűre növelni, évente sok millió tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne elkerülni.

Egy biztos: sorsfordító évek következnek.

Hirdetés

Elég nagy a valószínűsége, hogy a speciális technológia el fog terjedni, és talán 5-10 év múlva a klasszikus áruszállítás feledésbe fog merülni.

Szerintetek lenne létjogosultsága egy ilyen technológiának?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!