Nagyon fontos dologra hívták fel a figyelmet az oltásokkal kapcsolatban
‼️A szakemberek kiadták a figyelmeztetést, mindenkinek tudnia kell az oltás beadása előtt! Ezek feledékenyé teszik az immunrendszert, ezért oltások előtt kifejezetten ellenjavalltak!‼️
Immunrendszer “gátlók”
Ezek feledékenyé teszik az immunrendszert, ezért oltások előtt kifejezetten ellenjavalltak!
A fő veszélyforrások egyike a terc-butil-hidrokinon (tBHQ), egy antioxidáns, amelyet olajok és zsírok tartósítására használnak. Bizonyos főzőolajok mellett felbukkanhat
SÓS ROPIKBAN, CSIPSZEKBEN, ILLETVE REGGELIZŐPELYHEKBEN.
Egy 2019-ben közölt, Michigan Egyetemen végzett kutatás kimutatta, hogy a tBHQ fogyasztása visszavetette az influenza elleni oltást követő immunválaszt.
Az ember megkapja a vírust, de az immunrendszer egy része nem tanulja meg a vírusfertőzött sejtek felismerését, így kevésbé hatékony
– magyarázta Robert Freeborn, a kutatást vezető doktorhallgató.
Az egereken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az immunválaszban fontos szerepet játszó T-sejtek lassabban aktiválódtak, és kifejezetten csökkent számban jelentek meg a kisérleti állatok tüdejében.
A kutatás második fázisa azt is megerősítette, hogy a tartósítószer rontotta az immunrendszer emlékezőképességét
A másik veszélyforrás a perfluoralkilok (PFAS). Ez egy négyezer anyagból álló család, amely az ivóvízben és az emberi véráramban is kimutatható, ahova leginkább csomagolóanyagokról kerül.
A harmadik kerülendő vegyi anyag oltás előtt az alkohol.
Az alkohol hatása, a másnaposság és a dehidratáció szintén leterheli az immunrendszert, ami ronthatja az immunizáció eredményét.
Az alkohol fogyasztása egyébként ugyenezen okból védőoltás után is kerülendő.