Érdekes világ

Tudattérkép: itt tudod megnézni, hol tartasz a spirituális fejlődésedben!

A mellékelt tudattérképen mindenki beazonosíthatja saját magát, hogy hol tart tulajdonképpen a spirituális építkezés(é)ben…

Na, ki melyik szinten van?

Miért fontos a tudatszintek ismerete? Mivel segíti életed, hogyan teheted egyszerűbbé, jobbá, boldogabbá általa a hétköznapjaidat?

Hirdetés

Hogyan segíti fejlődésed?

Az emberi tudat kiterjedését dr.Hawkins egy skálán határozta meg, ami 1-1000-ig terjed.

A skála értékei 10-nek a hatványait jelölik, tehát már egy értékbeli elmozdulás hatványozott erő jelenlétét jelzi. Például a 200-as érték 10 a kétszázadikon értéknek felel meg.

A skála leírásához dr.Hawkins számos kineziológiai izomtesztet végzett el.

A kineziológiai teszt azért alkalmas erre, mert működése azon alapszik, hogy az ember az objektív igazságokra pozitív izomválasszal, míg a hamis állításokra negatív izomválasszal reagál.

Íme:

Mindez független attól, hogy mit gondolunk, vagy mi a véleményünk az adott kérdésről.

A teszteredmények megismételhetőek, így tudományosan igazolhatóak.

Ezt a módszert napjaink tudományos kutatásai: a nemlineáris dinamika, a káoszelmélet és a kvantumfizika mind egyre jobban alátámasztják.

Hirdetés

A bonyolult fizikai szakzsargont mellőzve, valahogy úgy képzeljük ezt el, hogy minden jelenség, tett, érzés, gondolat mögött rejtőzik egy számunkra fizikailag láthatatlan energia mintázat.

Azt képzeljük, hogy olyan erők révén élünk, amelyeket irányítani tudunk, azonban valójában egy ismeretlen forrásból fakadó ERŐ határozza meg életünket.

Nem a fizikai testünk irányít, hanem a tudatszintünk nagyságának megfelelő láthatatlan ERŐ vagy erő.

Az ERŐ pedig nem más, mint energia, és mint minden energia, ez is mérhető.

Dr.Hawkins ezt úgy írta le, hogy „Létezik egy végtelen potenciájú, határtalan birodalom:

Maga a tudat, amelyen belül hihetetlenül nagy EREJŰ mező szervezi az emberi viselkedést az „emberlétre” jellemző formákká. …

Az agy pedig egyfajta vevőkészülékként fogja az elme energiamintázatait, a tudat gondolat formájában való kifejeződéseit. Csupán az ego hiúsága miatt tartjuk gondolatainkat sajátunknak.”

Ha tudjuk milyen tudatszinten állunk, akkor azzal is tisztában vagyunk, hogy mi az a legközelebbi lépcsőfok, amit a jövőben meg kell ugranunk.

Olyan ez, mint az általános iskola.

Mindenki tudja, hogy az első osztály után a második jön, azt követően pedig a harmadik. Nincs kivétel. Senki nem tudja elvégezni a hetedik osztályt anélkül, hogy az első hatot ki ne járta volna.

Az élet is így épül fel, csak eddig nem tudtunk róla.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!