Címlapsztorik

Így néz ki a virsli belülről: ki fog fordulni a gyomrod és többé nem eszel

Az vagy amit megeszel: döbbenet, hogy ezt képesek megetetni az emberekkel!

Nem csak gusztustalan, de egészségre káros is!

A Nők Lapja Café is lehozta azt, hogyan szedték alkotóelemeire az egyes egészségesnek gondolt élelmiszereket.

Hirdetés

Itt jött ki a virsl esetében egy igencsak hosszú és durva lista…

Van, amiről azt gondoltuk, “belevaló”.

Van, amin meglepődtünk, hogy beletették.

A kedvenc: a füstaroma.

Önmagában ártalmatlan, azonban majdnem minden termékben benne van. Mintha e nélkül nem lenne elképzelhető semmilyen hústermék.

Természetesen összehasonlíthatatlanul finomabb a valódi füst felett hosszan (tehát nem gyorsérlelőben füstölt) érlelt termék.

A virslik hústartalma 44–82 százalék között mozog.

Szép, tetemes lista van arról, hogy mit is tartalmaz egy darab virsli:

Ami ezekből ártalmas lehet:

Hirdetés

Stabilizátor: E450 (monoszacharid), leánykori nevén szőlőcukor, cukorbetegeknek nem ajánlott

Tartósítószer: E250 (nátrium-nitrit) ez a pácsó, a húsáruk pirosas színét biztosítja, túlzott bevitele nem előnyös

Igaz, hogy az említett anyagok közül csak egy-kettő olyan van ezekben a termékekben, mely nagy mennyiségben gondot okozhat, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egyre több készterméket véve egyre több tartósítószert eszünk.

A sok só pedig minden termékben elképesztően sok és felesleges, tulajdonképpen tönkrevágja az ízlelésünket.

A napi javasolt sómennyiség többszörösét esszük meg így, és ez sajnos ahhoz vezet, hogy a natúr ízvilágú ételeket gyakorlatilag ízetlennek fogjuk érezni.

Ez az igazán veszélyes csapda!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!