CímlapsztorikÉrdekes világ

Rengeteg energiát spórolhatsz meg a főzésnél ezzel az egyszerű trükkel

Ezzel sok energiát lehet megspórolni. Akár gázt, akár áramot.

Ti próbáltátok már?

Felkavarta az olasz gasztronómia állóvizét Giorgio Parisi Nobel-díjas olasz fizikus, miután egy új főzési módszert javasolt a tésztához

Hirdetés

– számolt be róla az ANSA olasz hírügynökség.

Parisi szerint annak érdekében, hogy az emberek kevesebb energiát használjanak – ezzel pedig csökkentsék a kiadásaikat – elég lenne csak addig bekapcsolva hagyni a tűzhelyet, amíg a víz fel nem forr.

Majd miután a tésztát beletették, szorosan zárják le az edényt, és ilyenkor már nyugodtan zárják el alatta a lángot vagy a főzőlapot.

A fizikus szavait sokan szkepticizmussal fogadták, Dario Bressanin kémikus azonban megvédte őt, mondván, hogy a megoldás működik.

A szakember szerint ebben semmi újdonság nincs.

Hiszen nem attól fő meg a tészta, hogy bugyog a víz, hanem attól, hogy a hőt átadja a tésztának.

Más kérdés, hogy mostanra már hozzászoktunk, hogy mindent fedő nélkül főzünk meg.

A La Cuccina Italia azt írja:

A módszerrel a főzésre fordított energia(számla), ezzel együtt pedig a szén-dioxid-kibocsátás 47 százaléka spórolható meg, ami igen figyelemre méltó.

Hirdetés

Mit gondoltok erről?

Valaki már próbálta?

Vagy valaki már régóta így főz?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!