CímlapsztorikEgészségünk

Durva: a kenyérben szeletenként 1 zacskó chipsnyi só van – döbbenetes kutatás

Nagyon ijesztő kutatás látott napvilágot.

Egyes kenyerekben szeletenként több só van, mint egy egész zacskó chipsben.

A sóval “mérgeznek” minket?!

Hirdetés

Súlyos dolgok derültek ki az előre csomagolt kenyerekről.

Ráadásul ezen értékekről minden bizonnyal a gyártók is tudnak, hiszen a gyártási folyamatot és a receptet ők alakítják, irányítják.

Ez viszont felveti a gyanúját annak, hogy globálisan, és szándékosan mérgezik alakosságot az indokoltnál nagyobb mennyiségű sóval.

Döbbenetes eredményekre jutott az Action on Salt nevű civil szervezet vizsgálata: 28 vállalat által gyártott, összesen 242-féle szeletelt kenyeret vettek górcső alá.

Az eredmények alapján több olyan kenyeret találtak, amiben szeletenként egy zacskó chipsnek megfelelő só volt, ez pedig rengeteg.

Képzeljük el, mi van ha valaki nem is egy, hanem több szeletet is megeszik egy átkezéshez, és ez egy elég életszerű helyzet.

A legsósabb kenyér 100 grammjában összesen 1,48 gramm só volt, ami csaknem háromszorosa a legkevésbé sós kenyér 0,51 grammjának. Viszonyításképp, egy zacskó chipsben 0,34 gramm só van

– derül ki a Sky News által ismertetett eredményekből.

Mint kiemelték, a legsósabb kenyérből néhány szelet már önmagában a napi ajánlott sóbevitel ötödével érhet fel – a túlzott sófogyasztás pedig növelheti a magas vérnyomás kockázatát, ami a felnőttek közel felét érinti világszerte.

Hirdetés

A kutatást noha az Egyesült királyságban végezték, más országokban sem feltétlenül jobb a helyzet.

Az eredmények annak tükrében is jelentősek, hogy a túlzott sófogyasztás több káros hatására is fény derült már, például növelheti a stresszhormon szintjét.

A WHO szerint napi 5 grammnál kevesebb sót célszerű fogyasztani, aminek fényében a fenti, csúcstartó kenyér szeletenkénti 1,48 grammos értéke egészen döbbenetes.

Egyesekben azonnal fel is merült a gyanú, hogy szándékosan mérgezik az élelmiszeripari szereplők a lakosságot akár világszerte.

Hogy mi lenne az oka, vagy az indítéka ennek?

Egyszerű: a betegségek “gyártása”, legalábbis az elmélet hívei szerint, akik megjegyzik azt is,

hogy milliárd dolláros biznisz világszerte az, hogy az élelmiszerekkel betegítenek meg, majd az egészségügyben jó pénzért gyógyítanak meg minket.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!