CímlapsztorikÉrdekes világ

7,2 milliárd ember fog elpusztulni: magyar tudós figyelmeztet a világvégére

Szerinte a népesség 90%-ának esélye sem lesz a túlélésre. Olyan dologra figyelmeztetett, amitől nem fogsz többé nyugodtan aludni.

Elindult a visszaszámlálás, az elit már készül rá?

Óriási a baj, a Földön már nem visszafordíthatók azok a folyamatok, amiket az emberi faj fejlődése, a mértéktelen pusztítása és az iparosodás okozott.

Elértük a határt, fordulóponton vagyunk túl, már nem lehet megállítani a katasztrófát, csupán mérsékelni a károkat azzal, hogy felkészülünk a végre.

Hirdetés

Egy ideje már az is közbeszéd tárgya, hogy a világelit és a leggazdagabb családok miért építtetnek földalatti luxusvillákat, óvóhelyeket.

Tudnak valamiről? Vagy egyszerűen csak előrelátóak és jól érzékelik az eseményekből azt, hogy kezd darabjaira hullani a világunk?

Egy magyar tudós szerint nagyon kevés ideje van hátra az emberiségnek, mielőtt széthullik a civilizáció és 7,2 milliárd ember pusztul el.

Egy magyar tudós szerint az emberiség 10%-a fogja túlélni

Egy magyar tudós, Szalóczy Zsolt fizikus nagyon is sötét jóslattal állt elő arról, hogy mi vár ránkm, ráadásul belátható, nagyon rövid időn belül.

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

Több kutató – például Jared Diamond és Joseph Tainter– vizsgálta a valaha volt civilizációk fejlődésében és eltűnésében található hasonlóságokat, és azt találták, hogy a maják, görögök, egyiptomiak, rómaiak, stb. közös jellemzője volt a lokalitás, valamilyen behatárolt terület, melyet hódításaikkal próbáltak növelni, addig a pontig, amíg minden számukra elérhető erőforrást felhasználtak.

De ezekhez képest is egyedivé teszi a mai helyzetet, hogy a krízis globális: az egész emberiséget érinti, tehát nem történhet olyan, hogy itt összeomlik egy civilizáció, ott pedig keletkezik egy másik.

Az a határozott véleményem, hogy fenntarthatóság már nincs, csak fenntarthatatlanság van. A globális ipari civilizáció lejtmenetbe kapcsolt, és gyorsuló sebességgel halad az összeomlás felé

-jelentette ki Szalóczy Zsolt fizikus.

Hirdetés

Jelenlegi ismereteink alapján elmondható, hogy egy ilyen fokú felmelegedés esetén a népesség legalább 90 százaléka számára nem lesz elegendő erőforrás, ami azt jelenti, hogy meg fognak halni.

Ez a mai adatok szerint cirka 7,2 milliárd embert jelenthet.

Megdöbbentő sebességgel robogunk a vég felé, és ha valóban igaza lesz, akkor 5-10 éven belül valóban meg fogjuk tapasztalni a globális összeomlást.

De az is egy lehetőség, hogy nem az emberiség egésze, de akár a fele, vagy még nagyobb hányada viszonylag gyorsan kipusztul

-tette hozzá.

Civilizációs sír vár ránk?

A fizikus elmélete ha valóban bejön, akkor 5-10 éven belül egy nagyon durva összeomlásnak, kvázi világvégének leszünk tanúi.

Világvégének mert az eddig megszokott életünk és hétköznapjaink fognak széthullani, és egy sokkal kegyetlenebb világ fog beköszönteni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!