EgyébÉrdekes világ

A fogyasztói társadalom rabszolgák bolygójává tette a Földet: te is csak egy fogaskerék vagy a gépezetben!

A rabszolgák bolygója lettünk, mely több és több CUCCOT gyárt hónapról hónapra más rabszolgáknak, hogy vásároljanak és fogyasszanak.

létezik szerinted olyan, hogy egyéniség, és hogy megelégedsz azzal, ami van?

A mai fogyasztói társadalom ugyanis éppen ennek a szöges ellentété akarja megvalósítani. Egy adott szemszögből – az övékből – ez egy utópia, a nagybetűs EMBER szemszögéből viszont egy lelketlen dísztópia.

Hirdetés

A világ ugynais őrült menynisgében szórja a pénzt.

Miközben a tervezett elavulás szép lassan teljesen kinyírtja a bolygónkat és feléli az összes természeti erőforrást, addig a reklámokkal az emberek agyába ültetik hogy csak akkor lehetnek boldogak, ha nagyobbat, többet és jobbat vesznek.

Az ember elemi ösztönére, az irigységre és a mértéktelenségre játszanak rá.

A rabszolgák azt hiszik, hogy fejlett technológia van a kezükben, de ehelyett csak egyre több eszköz szolgál az ellenőrzésükre és elnyomásukra, és ami lehetővé teszi, hogy a rabszolgák egyre termelékenyebbek legyenek a “mestereik” számára, és elfoglalják magukat az új kacatokkal, értelmetlen és agyatlan dolgokkal foglalkozva, hogy ne legyen idejük saját emberi mivoltukon elgondolkozniuk – kik is ők, valójában halhatatlan lelkek, fejlődő tudatú lények.

Mindannyian beleszülettünk ebbe a rendszerbe, ahol a globális üzlet és üzletemberek tiszteletet kívánnak azért, amit tesznek, és azért, amiért olyan sok pénzt csinálnak.

Valójában ez egy nagy megtévesztés, mely csapdába ejtette az egész világot.

Eközben bolygónk kizsákmányolása ezen vállalkozások által minden korábbinál nagyobb mértékű, mint amit a történelemből ismerünk.

Kiráncigálunk minden lehetséges ásványt és anyagot a földből, nem azért, mert valóban szükségünk van rá, hanem azért, hogy még több dolgot tudjunk gyártani és forgalomba hozni úgy, hogy azok, akik ellenőrzik a pénzáramlást, egyre több dolgot adhassanak el a gyanútlan embereknek, melyre semmi szükségük.

A legtöbb dologtól, amit megveszünk, akár a következő néhány percben, legkésőbb pár éven belül meg is szabadulunk.

Hirdetés

Nagyon nehéz meglelni a teljes kiutat ebből a borzasztó káoszból.

Egyetlen és nagyon egyszerű módja van, amit pont emiatt nem vagyunk képsek meglátni, megérteni.

Ez pedig nem más, mint az, hogy el kell tüntetnünk a pénzt az életünkből. Ijesztőpen hangzik, látszólag teljesen értelmetlen gondolatnak, pedig nem az.

Kivitelezhetetlen, ez tény.

A mai világot egyértelműen a pénz hajtja, mozgat mindent, befolyásol világszerte.

Ha a világon megszűnne a pénz, vagy soha nem is létezett volna, egy sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb bolygónk élhetnénk.

Létezik rá modell, mely lehetővé teszi, hogy mindenünk meglegyen anélkül, hogy pénzt kelljen adni értük azoknak, aki olyan dolgokat készítenek, melyekre ténylegesen szükségünk van.

Tehát minden lehetséges és adott bármikor azok számára, akik konkrét dolgokat akarnak előállítani.

Képzeljük el a gyárakat és gyártókat, és mindazokat, akik létrehoznak valamit, például autót, számítógépet, körömvágót, ruhát, cipőt, ágyat, téglát, tejet, tojást, kenyeret, energiával működő eszközöket, és mindent, amire egy közösségnek szüksége lehet – melyek kifejezetten az adott közösség számára készülnek.

Képzeljük el, ha minden gyártó el lenne látva olyan tudósokkal, szakemberekkel, ami ahhoz szükséges, hogy áttörő dolgokat hozzanak létre.

Világunk egy utópisztikus hellyé válna. Egy igazi mennyországgá a Földön, amit eddig megtagadtunk.

Naiv gondolatnak tűnik, már-már idealistának?

Lehet…

De még mindig jobb álmodozni, mint beállni a szürke tömegbe, mely a pénz imádatától egymást gyilkolja, tapossa!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!