Tudomány

A földönkívüliek már itt vannak? Bizarr alien-szerű lények kerülnek elő az óceánból

Az invázió elkezdődött?

Az egész világot bejárták a felvételek

Különös dologra lett figyelmes egy tengeri élőlényekre specializálódott TikTokker, amikor a kaliforniai partot járta: egy spirál formájú, sötétzöld, puha tojást feküdt a földön, aminek a belsejében egy kis élőlény mocorgott.

És ez még csak egy volt a sok olyan furcsa lény közül, melyek az utóbbi hetekben, hónapokban bukkantak elő az óceánok mélyéről.

Hirdetés

Japán partjainál is 3-4 méter magas halszerű lények jelentek meg, teljesen összezavarva a búvárokat, akik egyébként azt állítják, hogy egy ősi japán legenda szerint a “világvégét” jelzik előre ezek megjelenése.

Ez utóbbira egyébként van egy tudományos magyarázat is:

Ezek a fajta halak egyszerűen megérik a közelgő lemeztektonikai elmozdulásokat és így valóban előre jelezhetnek egy nagyobb erejű rengést melyre Japánnak hamarosan fel kell készülnie.

Földönkívüli invázió a mélyből?

A 7 milliós megtekintés felett járó videót készítő TikTokker kézbe vette, majd kicsit beszélt is a tojásról, amely szerinte hajlékony és nyúlós, de idővel megkeményedik.

A videó egy pontján a kamera elég közel kerül a tojás burkához ahhoz, hogy láthassuk a benne lévő apró embriót.

Azonnal elterjedta felvételek kapcsán, hogy valamiféle földönkívüli-szerű lény lehet a háttérben.

Sőt, ufós körökben egyenesen földönkívüli invázióról kezdtek el beszélni.

@california.shelling Yes, this was laid by a mama shark!!! California horn sharks lay these corkscrew eggs and wedge them into rocks, but sometimes nature has another plan. #sharkegg #shark #sealife #oceanlife ♬ original sound – California.Shelling

David Ebert, a kaliforniai Moss Landing Marine Laboratories Csendes-óceáni Cápa Kutatóközpont igazgatója a Science Fridaynek megerősítette, hogy ez egy cápapete kehet aminek burka “általában gyorsan megszilárdul”.

Míg a cápakölyök a kikelésig magára marad, az ikra “egy kis tápanyagdobozban van, amelyből a fejlődő embrió fejlődik”, tette hozzá a szakember.

Hirdetés

Nem minden az, aminek látszik…?

Az igazgató szerint az “uzsonnásdoboznak” ki kell tartania a cápa kikeléséig.

A tojások egyébként egy cápakölyköt tartalmaznak, amelynek a kikelése a környezeti körülményektől és a genetikától függően hat-kilenc hónapig tart.

A nőstény szarvcápák 11-14 naponta képesek ikrákat rakni, és az ikrákat ez a dugóhúzó alakú burkolat védi.

A csavarodó forma lehetővé teszi a nőstény cápák számára, hogy “ékeljék” az ikrákat a környezet apró repedéseibe és hasadékaiba, hogy elrejtsék őket a potenciális ragadozók elől.

Ilyen és ehhez hasonló ritkábban látható élőlények gyakran felvetik a gyanúját annak, hogy földönkívüliek tanyázhatnak az óceánok mélyén.

Tény, hogy mind a mai napig mindösszesen néhány százalékát voltak képesek a tudósok a világ óceánjainak feltérképezni, így rengeteg ismeretlen élőlény rejtőzhet még odalent.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!