CímlapsztorikÉrdekes világ

A kormány újabb, nagy bejelentése a rezsicsökkentéssel kapcsolatban!

A rezsivédett gáz és áram kapcsán, fontos hogy mindenki tudjon róla.

Új rendeletet adott ki a kormány péntek este, amelyben átalakítja kedvezményes áron nyújtott gáz- és áramszolgáltatást.

A rendelet kimondja, hogy a kormány az elérhető árú villamos energia és földgáz ellátás biztosítására „rezsivédelmi szolgáltatást” nyújt az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára.

Hirdetés

A rendelet értelmében a rezsivédelmi szolgáltatás a kedvezményes áron igénybe vehető áram- és gáz mennyiségéig jár az energiapiaci körülmények megváltozása esetén is.

A rendelet kimondja, hogy a rezsivédelmi szolgáltatás biztosítása állami közfeladat

– ismerteti az új szabályokat a Bank360.hu.

A kormány a rezsivédelmi szolgáltatás ellátására 2022. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra a földgáz esetében egy szolgáltató társaságot jelöl ki,

a villamos energia egyetemes szolgáltatásban pedig az engedélyeik területi hatályával az ország területét együttesen lefedő, több egyetemes szolgáltató konzorciumát. 2024. január 1-jétől pedig két év időtartamra villamos energia és földgáz szolgáltatót jelöl ki.

A rezsivédelmi szolgáltatás biztosítása nem minősül az áfatörvény szerinti szolgáltatásnyújtásnak.

Az állam közfeladatnak számító rezsivédelmi szolgáltatás biztosításáért a villamos energia szolgáltató és a földgáz szolgáltató a törvényben meghatározott ellentételezést kap, ami után nem kell áfát fizetnie.

A kormány egy másik rendeletében meghatározta azt a gázmennyiséget is, ami a nagycsaládosoknak 3 gyermek esetében, illetve azon felül gyermekenként kedvezményes áron jár.

Ez az augusztus elsejétől élő kedvezményes mennyiségen felül további 20 520 MJ, valamint a negyedik gyermektől számítva gyermekenként további 10 250 MJ felhasználási helyenként és naptári évenként. E

Hirdetés

z a mennyiség megfelel az új rezsiárak bejelentésekor közölt plusz 600, illet további 300 köbméteres mennyiségnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.