Érdekes világMisztikum

A legnagyobb biollógiai rejtély: a végső világosság, avagy egyesek megerősödnek, mielőtt meghalnának

Rengeteg orvosilag is nyomon követett esetről tudni. Néhány ember nem tudni miért, de rendkívül életerős nem sokkal azelőtt, hogy meghal.

Végső világosság

Ez nem más, mint a végső világosság. Legalábbis nagyon sokan így ismerik ezt a jelenséget. Angol nevén terminal lucidity.

Ez az a különleges rejtély, ami az egész világot, sőt, még az orvostudományt is foglalkoztatja.

Hirdetés

Bizonyára neked is volt már olyan ismerősöd, aki mielőtt meghalt, hirtelen sokkal tisztábban gondolkodott, érzékelt.

Ilyenkor rendzserint még egyfajta biológiai javulás is megfigyelhető az állapotukban.

Aztán hirtelen meghalnak…

Rejtély a tudomány előtt

Annak ellenére, hogy ez az emberek kis hányadát érinti, főleg azokat, akik nagy szenvedéseken mennek keresztül – például rákos betegek – mégis sokan hallottak már róla.

Azok esetében, akik egy betegség tapasztalat végső stádiumában vannak, gyakran röviddel a haláluk előtt váratlanul az egészség javulásának jeleit mutatják.

Orvosi szempontból ezt senki sem érti, hogy miért van így.

Tudmányos magyarázat nincs, csak elméletek és találgatások. Ennek ellenére egyértelmű, hogy zajlik ilyenkor valami az emberi tudatban és a testen belül.

Ez az állapot néhány hétig vagy csupán pár percig tart a halált megelőzően. Azok a rokonok, akik látják a szeretteiket röviddel a haláluk előtt szinte érintetlen memóriával ebbe az állapotba kerülni, többnyire megrázó élménynek tartják.

A lélek elengedi a test béklyóit

A szellemi frissességet egyesek azzal magyraázzák, hogy a tudat és a lélek ilyenkor kezd megszabadulni és egyben felszabadulni a fájdalom alól.

Hirdetés

Vagyis kezdi elengedni a test béklyóit.

A terminal lucidity fogalmát 2009-ben Dr. Michael Nahm biológus alkotta meg, aki a németországi Freiburgi Pszichológiai és Mentális Egészségügyi Intézetben dolgozik.

Dr. Nahm, aki kíváncsi volt az élet megmagyarázhatatlan rejtélyeire, elkezdett vizsgálni egy szokatlan biológiai jelenséget, amit később így nevezett el.

“Az egésznek nincs értelme, mégis vaóságos”

Rengeteg igazolt eset volt már

Több olyan kirívó esteről tud az orvostudomány, amikor a páciens agyaát gyakroaltilag “megette” az Alzheimer kór.

Mégis a halála előtti órákban mindenre emlékezett..

Ez egy 91 éves nő volt.

A beteg asszony, akit a lánya gondozott, az utolsó öt évében nem ismert fel már senkit. Valamennyi családtag, barát és ember, akiket korábban ismert, teljesen idegenné vált a számára.

Aztán egy este hirtelen ismét úgy kezdett viselkedni, mint egy egészséges ember. Normális beszélgetést folytatott a lányával és feltárta előtte a haláltól való félelmét.

Az idős asszony elmagyarázta, milyen problémái voltak a múltban a családtagjaival, és úgy tűnt, mintha minden rendben volna, szinte olyan volt, mint egy csoda. A nő sajnos néhány órával később meghalt.

Anna Katharina Ehmer esete zavarbaejtőbb, mint bármi

Anna Katharina Ehmer, egy német nő esete, aki 1895-től 1922-ig élt, egy másik rejtély, amely zavarba ejtette a tudósokat. Anna több szellemi fogyatékossággal született, és egész életét egy intézményben töltötte. Egy szót sem tudott szólni, befalta a neki adott ételt és összepiszkította magát éjjel-nappal. A viselkedése azonban megváltozott azon a napon, amikor tuberkulózisban meghalt.

Dr. Wilhelm Wittneben és Friedrich Happich (1883–1951) protestáns teológus megdöbbent, amikor meglátták, hogy Anna hirtelen mit csinál.

“Amikor együtt beléptünk a szobába, nem hittünk a szemünknek és a fülünknek. Ehmer, aki sosem beszélt egyetlen szót sem, halotti dalokat énekelt magának. ‘Hol találja meg a lelke otthonát, a békét?

Béke, béke, mennyei béke!’ – énekelte újra és újra fél órán keresztül. Az arca addigra teljesen árszellemült és spirituálissá vált.

Aztán csendben elhunyt. Én és a nővér, aki gondoskodott róla (Dr. Wittneben), könnyeket láttunk a szemében,”

– emlékezett vissza Happich.

Fekete-fehér tények, amik bizonyíthatják

Külön érdekes, és perdöntő tény, hogy az öszses ilyen ember 42%-nál, azaz közel felénél törént mwg az, hogy még aznap meghalt.

A fennmaradó hányad pedig másnap, vagy az elkövetkező napokban.

Gondoljunk csak bele – hívta fel a figyelmet a szakember.

Az Alzheimer-kórban, agydaganatban vagy stroke-ban szenvedő betegek miért mutatnak egy rövid időre normális viselkedést?

Miért van az, hogy szinte mindenki, aki a halál kapujában jár, annak a tudata kitisztul, mielőtt végleg átlép azon a bizonyos kapun…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!