CímlapsztorikTudomány

A magyar eredetileg egy őserdei törzs nyelve lenne? Döbbenetes eredete lehet magyarságunknak

Az itt közölt információknak ha csak a fele igaz, már az önmagában nagyon elgondolkodtatóm lehet a múltunkkal és nyelvük eredetével kapcsolatban.

A Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépek segítségével, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből.

Az ős-etimonokból, alapszavakból levezetve a következő eredményre jutottak:

Hirdetés

A mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-ócéáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az őstörök, türkmén 26 %, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz!

A nyelvek 90 (!) %-ának nincs írásbelisége, ezért a nyelviség kérdésének a kutatása mindig is nehéz és komoly falakba ütközött.

Vajon a magyar valóban egy őserdei törzs nyelve lenne eredetileg?

Sokak szerint Amerika titkos történelme kerülne felfedésre, ezért ezeket a tényeket ma sem ismerik el, próbálják elhitelteleníteni, megmásítani.

A magyar nyelv legrégibb emlékei közül egy kőbevésett magyar rovásírás található az észak-amerikai Újfundland (Új Skócia) Yarmout öblénél.

Ezt a 992-ben állított, ma 1005 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettet magyar rovásírással, kőbe vésve örökítette meg.

Az sem lehet véletlen, hogy a nyelvet lekövetve egészen a távol-keleti régiókba jutunk, valamint Ecuadorba, Dél-Amerikába.

Ennek az az oka, hogy sokak szerint az ősmagyar nyelv valójában egy törzsben őrződött meg a leginkább érintetlenül az évszázadok, évezredek során amikor a magyarság szétszéledt a világba, és valamennyi távoli kontinens szegletébe eljutottunk.

Ezért mondta azt Móricz János felfedező, hogy a neki a Táltos-barlangot megmutató titokzatos törzs miért tekintette barátjának a kutatót és miért vallotta testvérnépnek a magyarokat.

Hirdetés

És hogy miért használtak magyar tőszavakat a nyelvezetükben.

“Magyar családnevünk, helységnév Indiában, egy dombvonulat elnevezése Irakban és Libanonban, továbbá hét földrajzi helyet jelöl Máltán,, települést Tuniszban, Burkina Fasoban, a Fülöp szigeteken, egy város neve Indiában, településnév a Kaukázusban és az udmurtoknál, ezen utóbbiaknál éppenséggel az “Almás”, “Káldi”, “Kocsis”, és “Vajas” települések szomszédságában.”

Ezek mind olyan árulkodó nyomok, hogy a magyar lehetett a legősibb nyelv, vagy ez állhatott a legközelebb az eredeti nyelvhez, melyet sokan csak az Éden nyelveként azonosítanak.

Egyes teóriák szerint ugyanis az angyalok és maga Isten is ezt a nyelvet beszélhette.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.