CímlapsztorikTudomány

A Nibiru megjelent a Naprendszerben? Tényleg elpusztíthatja a Földet?

Valamit találtak ami az egész naprendszert veszélybe sodorhatja?

Egyre biztosabb, hogy létezik a titokzatos óriásbolygó a Naprendszeren belül

Jó oka van annak, hogy a csillagászok sok száz órát töltenek azzal, hogy megtalálják a kilencedik bolygót, más néven X bolygót.

És ez azért van így, mert az általunk ismert Naprendszernek nincs igazán értelme nélküle. A Naprendszerünkben minden objektum a Nap körül kering.

Hirdetés

Vannak, amelyek gyorsan, mások lassan, de mindegyik a gravitáció törvényei szerint mozog. Minden tömeg rendelkezik gravitációval, beleértve téged és engem is. Minél nehezebb valami, annál nagyobb a gravitációja.

Egy bolygó gravitációja olyan nagy, hogy befolyásolja a körülötte lévő dolgok mozgását. Ezt nevezzük “gravitációs vonzásnak”.

A Föld gravitációs vonzása az, ami mindent a földön tart. Ezenkívül a Napunknak van a legnagyobb gravitációs vonzása a Naprendszerben található objektumok közül, és alapvetően ez az oka annak, hogy a bolygók körülötte keringenek.

A gravitációs vonzás megértése révén kapjuk meg a legbiztosabb nyomot a lehetséges kilencedik bolygóról.

Az elmúlt időszakban több komoly bizonyíték gyűlt már össze arra vonatkozóan, hogy egy a Földnél is nagyobb kőzetbolygó keringhet a Naprendszer külső peremén.

Ez egy szuper izgalmas dolog! De akkor felvetődik a kérdés: hol van ez a bolygó?

A mostani probléma az, hogy megerősítsük, helyesek-e ezek az előrejelzések és modellek – állítják a tudósok.

A Nibiru legenda valódi?

Sokan a Nibiru hozzák fel példaként és azt állítják, hogy a titokzatos kilencedik bolygó nem más, mint a Nibiru.

Azaz Marduk csillaga, melyről Zeacharia Sitchin kutatásai szerint a sumerok azt állították, hogy a Föld elpusztítója.

Hirdetés

A 3700 éves keringési ciklussal rendelkező bolygó ugyanis akárhányszor Föld-közelben járt, mindig előidézett valamiféle katasztrófát vagy tömeges kihalási eseményt a bolygónkon.

Elhozhatja a végítéletet a Föld számára?

Ha a Nibiru valóban létezik és képes 3700 évenként részben keresztezni a bolygónk pályáját, vagy egyszerűen csak Föld-közelbe kerülni, akkor elméletben valóban előidézhet bizarr eseményeket.

Sőt,e gy korábbi csillagászati elmélet szerint a Nibiru a Mars és a Föld közötti űrszikla mezőből “ránt ki” kisebb-nagyobb aszteroidákat, melyet a Föld felé lökve idézett elő a múltban is tömeges kihalásokat.

Tény, hogy a földi kihalási hullámok között valóban felfedezhető némi ciklikusság, de nincs bizonyíték arra, hogy ezt egy külső bolygó idézte volna valahogyan elő – állítják a mainstream csillagászok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!