Érdekes világ

A polgárok korlátlan megfigyelését vezetheti be az EU és Franciaország

Az utolsó szabad generáció vagyunk?

Arra kérik a Szilícium-völgy óriás technológiai cégeit, hárítsanak el minden blokkolást és tegyék lehetővé a nyomkövetést a járvány elleni védekezés jegyében…

A franciák egy kontaktok lekövetésére szolgáló alkalmazást is kifejlesztettek, amit május 11-én mutatnak majd be, amikor az országban elkezdik feloldani a tilalmakat.

Hirdetés

Az EU progresszív politikusait egyáltalán nem zavarja ez, még akkor sem, ha már maga a gondolat is aggályos a személyiségi jogok viszonylatában.

Franciaország és az Európai Unió az emberek nyomon követésének központosított megközelítését támogatja, amelyben az adatokat kormányzati szervereken tárolják és az állami egészségügyi szolgálatok ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy akinek hozzáférése van az adatokhoz, az pontosan lekövetheti, hogy ki mikor hol járt, mit csinált kivel találkozott, sőt ezeket az adatokat gyakorlatilag örök időkig is őrizhetik.

Az Apple operációs rendszere jelenleg ezt a fajta követést nem teszi lehetővé, a Bluetooth funkciója megakadályozza az állandó háttérkövetést, ha az adatokat az eszközön kívülre akarják küldeni.

Franciaország állítása szerint a magánélet ilyen fokú védelme megakadályozza, hogy a kormány a kapcsolatfelvételi alkalmazást lefejlessze.

“Arra kérjük az Apple-t, hogy szüntesse meg a technikai akadályt:

Hogy lehetővé tegyünk egy szuverén európai egészségügyi megoldás megalkotását, amely összekapcsolhatná az egészségügyi rendszereket” – mondta a francia digitális miniszter, Cédric O. a Bloomberg News-nak.

Kötelezővé egyelőre nem merik tenni az alkalmazást, azzal próbálják elfogadhatóbbá tenni az egyébként legfeljebb diktatúrákban elfogadott ötletet, hogy “önkéntessé” tennék az applikáció letöltését…

És bevallásuk szerint a járványhelyzet vége után le kell állítani a használatát.

Hirdetés

Egy közel 300 adatvédelmi szakértőből álló csoport arra figyelmeztet, hogy ez az egész elhozhatja egy személyes megfigyeléseken és lekövetéseken alapuló kémállam létrejöttét.

“Aggódunk amiatt, hogy a válság egyes megoldásai olyan rendszereket eredményezhetnek, amelyek lehetővé teszik a társadalom példátlan megfigyelését. “

– írják ebben a nyílt levélben.

Forrás: vilagfigyelo.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.