CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világTudomány

A rák már úgy terjed az egyre fiatalabbak körében is mint a járvány: 2030-ra minden harmadik ember rákos lehet?

Döbbenetes adatokat közöltek.

Még 2022 év vége felé jósolták meg a tudósok, hogy a covid járvány után egy igazi és nagyon durva, nagyon szomorú rákjárvány jöhet.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy Európát „rákjárvány” fenyegeti, hacsak nem tesznek sürgős lépéseket a kezelés és a kutatás fellendítésére, miután a becslések szerint 1 millió diagnózis maradt el a világjárvány során.

Hirdetés

Azonban még ennél is aggasztóbb információ, hogy a különféle bélrendszeri rákok, mint a vastagbélrák, vagy a hasnyálmirigy rák egyre fiatalabb korban jelentkezik és egyre többeknél.

Eddig 50 felett volt a jellemző, de ugrásszerű emelkedés van a 30-as éveiben járó embereknél is, ami a tudósok szerint rendkívül aggasztó.

Főleg úgy, hogy magyarázat nincs rá, egyelőre csak találgatnak.

Annyi talán már bizonyos, hogy a fejlett országokban az ultrafeldolgozott és feldolgozott ételek fogyasztói körében emelkedtek meg nagyon a daganatos megbetegedések.

Ráadásul ezen ételeket nehéz elkerülni, lassan a boltok polcain lévő termékek fele átesik valamilyen feldolgozáson.

Ha az emberiség nem talál megoldás a jelenségre, akkor 2030-ra a legrosszabb jóslatok szerint akár már minden harmadik embert érinteni fog a betegség valamely családtagján keresztül.

Vagyis egyelőre az emberség vesztésre áll a rákkal szemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.