Egyéb

Rég nem látott havazás temetheti maga alá az országot! NARANCSSÁRGA FIGYELMEZTETÉST adatak ki, 30 CENTIS hótakaró jöhet!

FONTOS, erről jobb ha mindenki tud! Juttassuk el minél több emberhez!

Eleinte főleg a nyugati havazás várható szerdán, kelet felé haladva egyre inkább eső lesz a jellemző. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést ónos eső és havazás miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul.

Hirdetés

Szerdán egy mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék, mint írtuk, az idei tél legintenzívebb havazása jöhet csütörtökig.

Szerda estére az ország több része is fehérbe borul

A Bakonyban több mint 30 centiméteres hótakaróval számolhatunk.

AZ ORSZÁG NYUGATI ÉS ÉSZAKI RÉSZÉN INTENZÍV HAVAZÁS VÁRHATÓ, MÍG KELETEN KEZDETBEN ESŐ, MAJD EGYRE INKÁBB HAVAS ESŐ, HÓ HULLHAT.

Az északi, északkeleti szél mérsékelt, néhol élénk lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul – írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést ónos eső és havazás miatt. Két vármegyében a havazás miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológusok gyenge ónos esőre figyelmeztetnek

Pest,
Fejér,
Heves,
Komárom-Esztergom
és Nógrád vármegyékben.

Legnagyobb mennyiségben a Dunántúli-középhegység térségében, főleg a Bakonyban várható ónos eső.

Hirdetés

Havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést kapott

Pest,
Baranya,
Bács-Kiskun,
Fejér,
Győr-Moson-Sopron,
Nógrád,
Somogy,
Tolna,
Vas
és Zala vármegye.

Az érintett térségekben 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom, illetve Veszprém vármegyére, ahol 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó várható.

Van, ahol már havazik

Egyre nagyobb területen esik a hó a Dunántúlon és a Duna vonalában is, és a nap folyamán várhatóan többfelé tovább folytatódik a havazás, átmenetileg helyenként előfordulhat vegyes/folyékony halmazállapot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján szerda hajnalban.

Az előrejelzés szerint szerdán éjfélig az említett tájakon nagy területen alakulhat ki 5-15 centiméteres vizes, tapadó hóréteg.

A legfrissebb számítások alapján 20 centiméter körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra éjfélig a Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 méter feletti részein van nagyobb esély – felfelé haladva gyorsan növekedhet a hóvastagság – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy csütörtökre virradó éjszaka a havazás várhatóan az ország keleti tájain is egyre nagyobb területre terjed ki, miközben főként a középső és északi országrészben folytatódik, tovább gyarapítva a hótakarót.

Napokig megmaradhat a hó

Csütörtökön többfelé előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék (hó, havas eső, eső). A Dunántúlon viszont már felszakadozhat a felhőzet és feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután 0 és 5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, amely néhol tartósan megmaradhat. A minimumok mínusz 6 és 0 fok között várhatóak, de a havas tájakon ennél hidegebbet is mérhetünk. Napközben 1 és 5 fok közötti csúcsértékekre készülhetünk. A hétvégére változóan felhős idő ígérkezik, helyenként lassan oszló ködfoltokkal, számottevő csapadék nélkül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.