MisztikumMúltidéző

A szfinx 13 ezer éves és az előző emberiség építhette? Új teória állít feje tetejére mindent

Egyes, a szfinx oldalán talált korróziós nyomok az emberiség előtti időkből származnak és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Egyes elméletek szerint a Szfinx sokkal idősebb, mint ahogyan azt gondolták az egyiptológusok, mert minimum 13.000 éves.

Ennek az elméletnek az alapja, hogy az oldalán olyan korróziós nyomokat találtak, melyet csak heves esőzések okozhatnak.

Hirdetés

Olyan mennyiségű csapadék, ami ezt okozhatta volna pedig az ókori Egyiptomi társadalom keletkezése előtt volt ebben a térségben, hiszen Egyiptom éghajlata az i.e. 8. századtól kezdve
száraz, sivatagos.

Így, ha a Szfinx 4500 éves lenne, akkor ezek a nyomok nem alakulhattak volna ki rajta.

Természetesen az egyiptológusok nagy része cáfolja, hogy bármi víz eróziós nyom lenne a Nagy Szfinx testén.

Sokak szerint ennek oka azonban valójában az, hogy az egyiptológusok jelentős része muzulmán vallású.

Ez azért érdekes, mert a Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat.

Innen következik, hogy a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

Ha ez így van, akkor egyes nyitottabb régészek azt mondják, hogy egyáltalán nincs kizárva, hogy a szfinx valóban egy másik, ember előtti fejlett kultúra műve.

Kevesen tudják, de a gízai nagy szfinxnek spirituális funkciója is lehetett.

A spirituális elképzelés szerint a Szfinx nem más, mint egy speciális óra, egy olyan csillagászati óra, mely képes jelezni a világvégének az eljövetelét.

Hirdetés

Az ókori egyiptomiak az égboltot csillagképekre osztották. Megfigyelték, hogy a csillagok forgása az éjszakai égbolton jól mutatja, hogy nem csak a Föld kering a Nap körül, hanem az egész Naprendszerünk is kering „valami” körül.

Ez a valami egy központi hatalmas nagy Nap. Az ókori egyiptomiak szerint a mi Naprendszerünk 25920 évente kerüli meg a központi Napot, azaz ez a mi Naprendszerünk egy Éve.

Amikor elkezdődik egy új Naprendszeri Év, akkor mindig megújul a Világunk, azaz eljön a „világvége”.

Ezt a világvégét képes előre jelezni a Nagy Szfinx, mégpedig úgy, hogy ha a Kos és a Herkules csillagképek egymás felett állnak pont a Nagy Szfinx előtt és azon a ponton kell fel a Nap, akkor eljön a világvége.

Az ő hitük szerint Atlantisz elsüllyedését is egy ilyen „világvége” okozta, majd a tudás onnan lett átmenekítve az ókori egyiptomi néphez…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.