CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

A végítélet közeleg: már hallani a világvége harsonáit és Israfil trombitáját?

Világszerte egyre több helyen hallható az Utolsó ítélet előtti égi figyelmeztetés…?

Az iszlám szövegek szerint senki sem tudja pontosan, mikor jön el a világvége. A Korán azonban felsorolja a katasztrófa néhány előhírnökét.

Bizonyos események bekövetkezte után a Földön minden élet elpusztul, mégpedig egyetlen hang által.

Hirdetés

Az iszlám szerint a Mindenható nem közölt információkat egyes eseményekről, amelyeknek a Földön meg kell történniük, nemcsak a hétköznapi embereknek, de még a prófétáknak sem.

Az egyik ilyen esemény az úgynevezett világvége.

Előfordulásának pontos dátumát egyetlen forrás sem tünteti fel. Azt, hogy mikor következik be a világvége, csak Isten tudja:

“Bizony, csak Allah ismeri az órát” (Szent Korán, 31:34). Az azonban, hogy egyszer csakugyan eljön a vég, nem ébreszt kétséget a muszlimokban,
és ez a magabiztosság a Koránban is tükröződik: “Az Óra minden bizonnyal eljön”. (Szent Korán, 15:85)

Azonban, ahogy Muhittin Akgül írja a “A Korán 99 kérdésben” című művében, a Korán leírja a világvégét megelőző eseményeket: eljön az óra, amikor az emberiség fejlődése eléri a csúcspontját, amikor az ember számos folyamatot irányítani fog és kezdi magát mindenhatónak tekinteni, amikor esőt hoz, és megműveli a földet a sivatagban, amikor megtanulja gyógyítani a korábban gyógyíthatatlan betegségeket, amikor a halottak szívét és szemeit átültetik az élőkbe, amikor bolygóközi utazás lesz, amikor hegyeket tesznek egyenlővé a földdel erős bombák segítségével.

A jelek közé tartozik a Daddzsál (Antikrisztus) és Jézus Krisztus eljövetele is.

Israfil arkangyalnak köszönhetően az emberek tudatában lesznek az utolsó óra közeledtének. Israfil az, aki a világvége trombitájának – Soor – őrzője, ahogy Ali Demirli írja az “Iszlám. Kifejezései, szimbólumai és attribútumai” című könyvében.

Ahogy a próféta mondta, Soor egy fényszarv, és a benne lévő lyukak megegyeznek a földön valaha élt emberek számával. Allah parancsára Israfilnek azonnal meg kell fújnia a trombitát, ezért az arkangyal mindig magánál hordja.

Úgy tűnik, a trombita hangja lesz az utolsó hang, amit az emberek hallanak, és annak első hangjára a világ elpusztul.

Hirdetés

Ahogy Ali Demirli írja “Az iszlám szent jelképei” című könyvében, minden élőlény elpusztul a rettenetes trombitaszótól, az egek meghasadnak, a Hold elhomályosodik és egyesül a Nappal, az utóbbi összegömbölyödik és kialszik, a csillagok is kialszanak és jégesőként hullanak alá.

A bolygó megborzong egy erős földrengéstől, a tengerek tüzes lángokkal tombolnak és forrnak, a hegyek leválnak a Földről, és piheként szállnak fel.

Általánosságban elmondható, hogy abban a pillanatban az egész univerzum szerkezete felbomlik, és az ég és a föld teljesen új formákat kap.

“sem a gazdagság, sem a fiak nem fognak hasznot jelenteni senkinek, csak azoknak, akik feddhetetlen szívvel állnak Allah előtt”. Erről Allah
Ta’ala számolt be a Surah al-Shuara 88. versében.

Az Ítélet Napja, amint arra Gholam-Ali Haddad-Adel “A Korán tanulságai” című könyvében rámutat, nem lesz elkerülhető vagy meghamisítható ítélet.

Isten minden embert külön-külön fog kihallgatni, és ha valaki elkezdi tagadni a tetteit, testrészei tesznek tanúbizonyságot ellene: kezek, lábak, nyelv, szemek és fülek maguk is elismerik, amit tett.

Figyelemre méltó, hogy az iszlám tanítások szerint az emberek maguk is látják majd a haláluk előtt az általuk elkövetett rossz és jó cselekedeteiket, valamint azok következményeit.

Ezt követően mind a kiválasztottak, mind az elítéltek áthaladnak a legvékonyabb Syrat hídon, amely a Pokol fölött található.

A bűnösök lezuhannak, és az igazak biztonságban átkelnek a Paradicsomba vezető hídon.

János “Apokalipszisében” (Jelenések könyve) azt mondják, hogy ezer év múlva a börtönbe zárt Sátán újra előjön, hogy megtévessze a nemzeteket, Gógot és Magógot, és megkísérti őket, hogy megtámadják Jeruzsálemet.

De az Úr tüzet hoz rájuk az égből, amely elemészti őket. Ezt követően Isten új Mennyet és Új Földet teremt, amelyre Új Jeruzsálem városa száll alá a Mennyből.

Isten ítéletet hoz, és aki nincs beírva az Élet Könyvébe, azt a tűz és kénkő tavába vetik, és örökké gyötrődik. És az igazak az Új Jeruzsálemben laknak örökkön-örökké.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!