Egyéb

A világvégére készül a NASA. Elkerülhetetlen aszteroida becsapódásról beszélnek

Fontos bejelentést tettek. Ütött az emberiség utolsó órája?

Nem gondolják, hogy pánik törhet ki ha kitudódik a rossz, sokak szerint végzetes hír.

A hír, miszerint a Föld felé tart egy olyan aszteroida, melynek becsapódása végzetes következményekkel járhat a földi élővilágra nézve.

Hirdetés

Az emebriség túlélése pedig veszélybe kerül, így a fennm,aradásunk is kérdésessé válhat.

Nem érné felkészületlenül a NASA-t, ha kiderülne, hogy a Föld felé tart egy aszteroida

– írja a LadBible.

A cikk szerint miután meggyőződtek az amerikai űrkutatók arról, hogy a felfedezett aszteroida a pályája alapján egész biztosan találkozik a Földdel, először annak az országnak szólnának, amely területén a becsapódás várható.

Ezután az Egyesült Államok kormánya bejelentené a tényt a nyilvánosságnak, valamint formálisan tájékoztatná erről az ENSZ-t.

Ha ekkor még lenne idő a cselekvésre, akkor lényegében két megoldás jöhet szóba. Ha több, mint öt év van a becsapódásig, meg lehet próbálni eltéríteni az aszteroidát.

Ha kevesebb, akkor a megsemmisítéssel lehet próbálkozni.

Ha viszont már csak néhány hónap van az ütközésig onnantól, hogy észlelték a Föld felé tartó égitestet, akkor lényegében nincs mit tenni.

Ha fel is robbantják, a darabjai még akkor is elérnék a bolygót. Ugyanakkor a LadBible mindenkit megnyugtat: az űrkutatók jellemzően évtizedekkel előre meg tudják mondani, melyik égitest merre tart.

Hirdetés

A Nemzetközi Aszteroida Figyelmeztető Hálózat (IAWN) pedig folyamatosan figyeli az eget.

Ez az egész azért is aggasztó, mert egyre több olyan vélemény van a tudósok körében is, hogy az égbolton bármikor tűnhet fel olyan égitest, ami elég nagy lehet ahhoz hogy katasztrófát idézzen elő.

És könnyen lehet, hogy nem lenne elég idő észlelni sem.

Az elmúlt években is több olyan hír látott napvilágot, miszerint a NASA sokszor csak UTÓLAG vett észre egy-egy Földet súroló aszteroidát…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!