Egyéb

Áttörés: „Néhány perc alatt elpusztítják a koronavírust” a mádi szőlőben található anyagok

A Debreceni Egyetem rektora beszélt egy mindent elsöprő kutatásról.

A világon egyedülálló módon olyan klorokvint tudunk előállítani, ami az egész világon óriási versenyelőnyt jelent – állítja a professzor.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a Debrecen Televízió Közügy című műsorában beszélt a koronavírus-járványról

Hirdetés

– számolt be a Dehir.hu.

A rektor a Hajdú-Bihar megyei járványhelyzet ismertetése mellett beszélt a Debreceni Egyetemen folytatott koronavírussal kapcsolatos kutatásokról is.

Szilvássy Zoltán azt mondta a videóinterjúban, hogy

a Debreceni Egyetemhez tartozó Mádi Bor Akadémián kifejlesztettek egy lágypasztillát, amely a szőlő héjában található flavonoidokat tartalmazza, ezek az anyagok pedig „néhány perc alatt elpusztítják a koronavírust”.

Az egyetem rektora ugyanakkor hangsúlyozta, hogy:

“nem gyógyszerről, nem oltóanyagról van szó, hanem egy olyan orvostechnikai eszköz, amely a légúti nyálkahártyára ragadva fejti ki hatását”

A Debrecen Televízió interjújából nem derült ki, hogy Szilvássy Zoltán pontosan melyik szőlőfajtában található flavonoidokra gondol.

Egy “nagy tekintélyű molekuláris biológus kutatóval” is beszéltek Szilvássy Zoltán állításaival kapcsolatban, aki “elmondása szerint azonnal utánanézett a szakirodalomban az állítás hátterének, amint olvasta a rektor nyilatkozatát.

De a Debreceni Egyetem kutatóitól származó és a témába vágó tanulmányt egyáltalán nem talált”

Hirdetés

– írja a portál.

Szilvássy Zoltán arról is beszélt a Debreceni Televízióban, a maláriaellenes szerek, mint a klorokvin és a hidroxiklorokvin szintén hatásos a vírus ellen.

Ugyanakkor szívritmuszavart okoz mellékhatásként, de a Debreceni Egyetem kutatói rájöttek, hogyan kerülhető el ez a probléma.

“Mi olyan klorokvint tudunk csinálni, ami szív- és érrendszeri szempontból veszélytelen.

Ebből az is következik, hogy a világ legjobb klorokvinja a miénk, minket, magyarokat biztosan el tudunk látni megfelelő mennyiségű hatékony gyógyszerrel, és versenyelőnyünk van mindenki más klorokvinjával szemben is”

-idézi a Dehir Szilvássy Zoltánt.

“A Debreceni Egyetemen jelenleg több, a koronavírus elleni védekezéshez kapcsolódó kutatás is folyamatban van.

Ezek egyike a klorokin antimaláriás szer hatékony terápiás alkalmazásának pontos meghatározása, a másik az Európa több országában, így Magyarországon már forgalmazott orvostechnikai eszköz (XXX [a márkanevet a portál szerkesztői távolították el]) növényi alapú gyógyszerré való továbbfejlesztése, amin az intézmény a Mádi Bor Akadémia kutatóegység bevonásával dolgozik.

Mivel a kutatás és fejlesztés mindkét említett területen folyamatban van, az egyetem ennek részleteiről a vonatkozó nemzetközi tudományos publikációk megjelenését követően ad a nyilvánosságnak bővebb tájékoztatást, a hatásmechanizmust és hatásosságot is részletesen ismertetve”

– írta válaszként a sajtóiroda az Indexnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.