Címlapsztorik

Az egész ország nekiment Hosszú Katinkának: szerintetek jogos?

Megdöbbentő kritikák érték, tömegével, sokszor alpári módon fogalmazták meg az emberek azt amit gondolnak arról, amit Hosszú Katinka tett!

Az egy dolog, hogy saját világcsúcsától majdnem tíz másodperccel elmaradva csak ötödik lett Tokióban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka a 400 méter vegyesen, és a 200 méter vegyesen is csak tőle erősen közepesnek számító 2:10,22 perccel, hetedikként préselte be magát a szerdai döntőbe, az viszont kiverte a biztosítékot az internet népénél, hogy a 200 méter pillangótól visszalépett, és ezzel Rio után Tokióban is megfosztotta a pont miatta nem nevezett Jakabos Zsuzsannát az indulás lehetőségétől.

“Azért szeretném tudni, most mi járhat Shane Tusup és még inkább Jakabos Zsuzsa fejében!” -írta reagálva az Index egyik újságírója.

Hirdetés

De ez csak egy a sokezernyi felháborodott poszt közül. Idézünk még néhányat.

“Mia f….zt keres ez a Gelencsér Tokióban???? OKJ-s képzéssel. Ő Hosszú edzője, röhej!!!

Hosszút küldeném haza! Megint kijátszotta Jakabost, mint Rióban!

Megint megcsinálta azt, amit az előző olimpián is. Egyre szánalmasabb ez a nő.

Direkt sz..atja Jakabos Zsuzsát? És ezt eltűri a szövetség?”

-fejti ki egy feéháborodott kommentelő.

Az üggyel kapcsolatban végül Jakabos Zsuzsanna férje is megszólalt, tiszta vizet öntve a pohárba.

“Zsu nincs olyan formában, hogy döntőbe tudott volna jutni 200 méter pillangón – mondta Petrov Iván.

A feleségem semmiről sem maradt le, hiszen kint van Tokióban, ráadásul így pihenten léphet rajtkőre a 4×200 méteres gyorsváltóban, ahol még pontszerzési esélye is van a magyar stafétának.”

Hirdetés

-írta a felháborodott kommentekre is reagálva az Indexnek.

Aki viszont nagyon is lemaradt valamiről, konkrétan Tokióról, az a tavaly decemberben a kaposvári országos bajnokságon 2:09.78 perccel 200 méter háton olimpiai A szintet úszó Szabó-Feltóthy Eszter, a Vasas 19 éves, Eb 7. helyezett reménysége.

Tudniillik Hosszú a 200 hátra is benevezte magát – pontosabban a szövetség nevezte be, de nyílt titok, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknő állam az államban, abban a számban nevezteti magát, amelyikben kedve tartja –, viszont jó eséllyel ezt a számot is kihagyja majd.

A számban a másik magyar induló Burián Katalin, de Hosszú visszalépése esetén az egyetlen magyar marad, mivel utólag már nem lehet Szabó-Feltóthyt nevezni, pláne hogy nincs is kint Tokióban.

SZÓVAL AZ IGAZI FACEBOOKOS FORRADALOM MAJD AKKOR VÁRHATÓ, HA HOSSZÚ A 200 HÁTAT IS „DOBJA”, MERT AKKOR TÉNYLEG NAGYON KISZÚRT VALAKIVEL, EGY PÁLYAFUTÁSA ELEJÉN JÁRÓ TEHETSÉGES ÚSZÓLÁNNYAL, AKI ÉLETE ELSŐ OLIMPIÁJÁN VEHETETT VOLNA RÉSZT. (HA MÉGIS VÁLLALJA HOSSZÚ A 200 HÁTAT, AKKOR AZ IMÉNTI ESZMEFUTTATÁS TÁRGYTALAN.)

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.