Misztikum

A Vatikán legmocskosabb éjszakája: a Gesztenye-bankett, amiről nem beszélnek

Az egyház mind a mai napig

Az egyház legsötétebb szégyenfoltja, amikor a pápa orgiát tartott, amit a mai napit tagadnak, próbálnak kitörölni a történelemből. De mind tudjuk, a történelem nem felejt…

Az egyház eltitkolt bűnei

Tudjuk, hogy a Vatikán nem szeret gyakran kérkedni azzal, amit a múltban tett. Kezdve a keresztes hadjáratoktól egészen a nagy, intrikusan megrendezett vallásháborúkon át a pápai trónért folyó belharcokig.

Hirdetés

Azonban a múltban a pápák maguk is elkövettek számtalan erkölcstelen bűnt.

Köztük több olyat is, melyek ma külön-külön is az egyház végét jelentenék, de akkoriban egészen más idők jártak.

A pápák és az egyház 10 elkövetett bűneiről már egy korábbi cikkünkben tárgyaltunk.

Most a hírhedt Gesztenye bankettet szeretnénk bemutatni, mert a történelem megemlékezik róla, ez bármennyire fáj is az egyháznak és a vatikáni főméltóságoknak.

Egy feledhetetlen éjszaka, tele orgiával

A gesztenyebankettként elhíresült eseményről ma is heves viták vannak a történészek között, de ezek inkább csak az apró részleteket érintik.

A lényegen nem változtatnak.

Az egyházi méltóságok pofájáról lesülne a bőr, ha tisztában lennének vele, hogy elődeik mit műveltek azon az estén…

Az egyház szolgálatában állók több mint fele azonban tájékozatlan az egyház eltemetett emlékeivel kapcsolatban, ugyanis a Vatikán nem szereti hangoztatni, felemlegetni.

Mint mindjárt megtudod, teljesen érthető okokból…

Hirdetés

A híres gesztenye ünnepséget 1501-ben tartották, amikor is VI. Sándor pápa 50 prostituálttal tartott orgiát.

Mondanunk sem kell, hogy csak úgy pörögtek a gesztenyék rendesen!

De mi is volt ez az egész, és hogy vezethetett idáig a történelem, hogy ilyen megtörténhessen a szent falak között?

Az első Borgia pápa a III. Kallixtusz néven trónra emelt Alfonso de Borja volt, aki csupán három évig tölthette be hivatalát, 1455-től 1458-ig.

Az ő unokaöccse volt Rodrigo Borgia, aki 1492-ben, VI. Sándor néven ülhetett Szent Péter trónjára. A család főként neki köszönheti botrányos hírnevét ugye, és persze az egyház sem büszke a múltra, amit rájuk ragasztott egyfajta örök és éj fekete bélyegként.

Ravasz terv a tőrbe csalásra

A pápák mindig is véreskezűek voltak a múltban, de ő különösen ravasz volt.

Korrupt és hataloméhes volt, és amikor erre egy Girolamo Savonarola firenzei prédikátor rámutatott, egyszerűen leszámolt.

Cesarét pedig már 18 éves korában bíborosnak tette.

Hozzá köthető és magához a pápához a gesztenyebankett eseménye.

A mulatságra 1501. október 1-jének éjszakáján került sor az Apostoli Palotában.

A programot Cesare szervezte, aki Róma legbefolyásosabb egyházi és világi uraságait, illetve egyéb barátait hívta meg az eseményre, amelyen húga, Lukrécia és a pápa is jelen volt.

A Borgiák ugyan híresek voltak fékevesztett mulatozásaikról, azonban ezen az estén még az általuk magasra rakott lécet is messze túlugrották.

Csak úgy pattogtak a gesztenyék

Vendégeinek kényelmét minden szempontból figyelembe vevő Cesare állítólag a város ötven legszebb prostituáltját is felszolgálta a vacsora mellé, akik vetkőzős tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket.

Ezután került sor arra, amiről az este a nevét kapta: a teremben gyertyatartókat tettek a földre, majd gesztenyéket szórtak szét, a lányok pedig ezeket szedegették össze meztelenül.

Ha hihetünk a forrásoknak, Cesare bejelentette, hogy értékes díjakat ad annak, aki a legtöbbször képes magáévá tenni a hölgykoszorú tagjait, majd az estély féktelen orgiába csapott át, természetesen az összes megjelent Borgia lelkes részvételével.

A források szerint maga a pápa is megtette a megtehetetlent, és több asszonyt is magáévá tett aznap este.

Bár a mai napig tagadják, hogy a pápa jelen lett volna a banketten, egyes történelmi források úgy írnak róla, hogy jelen volt.

A zsarolás volt a cél?

Egyesek az egészre úgy emlékeznek vissza, és szerintük ez a helyes történelmi magyarázat, hogy a gesztenye bankettel akarták zsarolhatóvá tenni a meghívott római előkelőségeket.

Egyeseket ugyanis nem sikerült a saját oldalukra állítaniuk.

Mások viszont úgy hiszik, hogy a Vatikán egyszerűen csak túllőtt a célon, és gátlástalanul fellebbent a fátyol, hogy mi is zajlik valójában a falak között…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!