Tudomány

Az egész világ a Földre sugárzott földönkívüli üzenetet próbája megfejteni

Egy igazi földönkívüli üzenet érkezett, egyenesen az emberiségnek címezve.

Nem akármi állhat benne, de ezt egyelőre senki sem tudja.

Az űrből érkezett egész pontosan a Mars irányából egy olyan rádiójel, mely mesterséges erdetű és meghatározott információkat tartalmazhat.

Hirdetés

Mi több, a tudósok kijelentették: 100%, hogy értelmes lények küldték magát az üzenetet.

Az üzenetet három rádiós obszervatórium, az Allen Telescope Array, a Green Bank Telescope és a Medicina Radio Astronomical Station révén észlelték.

Az üzenet kódolt formában érte el a földet, megfejtésében pedig a SETI közösség tagjai mellett bárki részt vehet, aki érdeklődik egy ilyen különös rejtvény iránt.

Az “A Sign In Space” program kiötlője a művész Daniela de Paulis, aki egy érdekes, gondolatébresztő kísérletnek szánja.

Szerinte és sok más tudós szerint ugyanis sürgősen ki kell dolgozni egy protokollt annak érdekében, ha az idegenek valóban üzenetet sugároznának ez emberiség irányába.

Korábban már pedzegették, hogy ez akár 6 éven belül is bekövezkezhet, mivel már befoghatták egyes civilizációk az 1930-as évek végén az űrbe küldözgetett jeleinket.

A válasz talán már úton is van, éppen ezért ennyire fontos, hogy mit lép az emebriség egy éles helyzetben.

Az ötletgazda elmondta, hogy az emberiség történelme során mindvégig kiemelt jelentőséggel bírtak a sorsfordító, nagy hatással bíró jelenségek, egy földönkívüli civilizációtól kapott üzenet pedig minden kétséget kizáróan ezek közé tartozna. Ez sokak szerint csupán egy érdekes játék, azonban annál sokkal komolyabb a hatása. Segítségével felmérhetjük, hogy ha a jövőben valóban bekövetkezik ez a várt esemény, arra hogyan fogunk reagálni. Képesek leszünk-e nemzetektől és tudományágaktól függetlenül összefogni és együtt dolgozni az üzenet megfejtésén és megfelelő értelmezésén, vagy még nem állunk készen erre.

Ki mit gondol?

Hirdetés

Ez egy érdekes, sorsfordító kísérlet, vagy annálm is többről van szó és valóban egy lehetséges koömmunikációt készítenek ezzel elő?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!