MisztikumTudomány

Az vagy amit megeszel? Hamarosan rovarokkal tömhetnek minket. Vagy más most is azzal tömnek?!

Itt az élelmiszer lista, már most is hemzsegünk tőlük! Ezt bezzeg nem hangoztatja a média!

Alapvető étrend dolgokat feszegetnek a világelitben és próbálják szép lassan ráerőszakolni a többségi társadalomra, hogy bogarakat, laborhúsokat fogyasszon, vagy épp sejt tenyésztett kávét igyon?

Úgy néz ki, hogy egyre fenntarthatatlanabb a jelenlegi élelmiszeriparunk: ez ma már nyílt titok és valódi probléma.

Hirdetés

Emiatt pedig a felső tízezer egyre hangosabban kezdte el harsogni, hogy az emberek jó részének a bolygó érdekében át kellene állnia egy teljesen más étrendre.

Sokkal több tücsköt-bogarat kellene ennünk, mert ez fenntarthatóbb és jó fehérjeforrás – mondják.

Szemben a nagyüzemi állattartással, amelynek hihetetlenül nagy az ökolábnyoma és sok vizet is igényel 1 kg marha vagy sertéshús megtermelése a rendszernek.

Előbb vagy utóbb, de nem fogunk tudni mindenkit ellátni – mondják.

És ebben van igazság, azonban a nagy vitákat kiváltó javaslatok szerint laborhúsokkal és sejttenyésztett élelmiszerekkel, valamint rovarokkal kellene felvennünk a harcot a klímaváltozás és a termőterületek kimerülése által okozott élelmiszerválsággal.

Emögé most beállt egy ideje a teljes elit.

Még a hamburgerimádó Bill Gates is odáig van a húspótlókért

Korántsem biztos azonban, hogy a Föld megmentése mellett ezek a termékek feltétlenül jót tesznek az egészségünknek is. Hús vagy műhús kerüljön a kosárba?

Ez itt a kérdés.

Hirdetés

Visszatérve az elitre:

A korábbi tech-guru több vegán húspótló készítményt gyártó céget is tulajdonol, így mondhatni, ideje volt már, hogy a saját termékeivel harcoljon a globális felmelegedés ellen, aminek az egyik legnagyobb mozgatórugója a húsfeldolgozó ipar.

A nagy klímaaktivista hírében álló Gates szerint a legfenntarthatóbb megoldást a vegetáriánus és vegán étrend jelentené, a legtöbb ember azonban sosem lesz hajlandó kizárni teljesen a húsfogyasztást az életből. Ennek ellenére törekedni kell arra, hogy a húsfogyasztók is minél több alkalommal válasszák a helyettesítő termékeket.

Bill Gates viszont még mindig hisz abban, hogy elkerülhetjük a szörnyű kimenetelt, ám ehhez komoly törekvésekre van szükség – többek között a hagyományos hamburgertől való szívszorító elszakadásra.

És az, hogy idővel műhúsokat együnk.

legalábbis korábban azt is mondta, hogy minden fejlett országnak, így Magyarországnak is nyilvánvalóan műhúsokat kellene fogyasztania, vagy legalábbis le kellene mondania a húsfogyasztásról.

Azonban a hosszabb távú egészségügyi hatásokat soha nem vizsgálták, hiszen nem állt rendelkezésre álló adat.

Amikor pedig az emberek egészségével játszanak, nem mindig szokott túl jól elsülni a dolog.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.