Címlapsztorik

Bejelentette kormány a rezsimegtakarítási tervet: 18 fok lesz az iskolákban

Jön az iskolapadba fagyás esete…?

Ezt mégis, hogy gondolták?

A bejelentésben kiemelték: az elmúlt hónapokban a magyar kormány azon dolgozott, hogy a lehető legnagyobb mértékben megvédje a polgárokat a háború és az elhibázott szankciók negatív hatásaitól.

Hirdetés

Így a magyar embereket egyedülálló intézkedések védik.

2022 október 1-jétől a fűtéssel biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius fokot nem haladhatja meg az állami intézmények helyiségeiben és tereiben.

A szabályozás alól kivételt képeznek az egészségügyi-, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények.

A köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius fokot kell elérnie a léghőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani

– ismerteti a KTK.

A közleményben kitértek arra is, hogy Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, amely minden magyar család, minden magyar nyugdíjas számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.

A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg, a háztartások a valós piaci ár hetedéért kapják meg az áramot, és a valós piaci ár tizedéért a gázt

– jelezték.

Kim mit gondol ezekről a döntésekről?

Hirdetés

18 és 20 Celsius fok vajon mennyire egészséges az embernek, ha mondjuk 7-8 órát kell eleve bent tölteni kvázi mozdulatlanul, az órán ülve mondjuk az iskolákban?

Mert az merőben más, amikor az ember mozog is közben, jobb a hőérzete.

Csak a miheztartás végett, az emberi teste 34-36 Celsius fok között ingadozik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.