CímlapsztorikEgészségünk

Fűtetlenül büntetlenül. Újra… Egy doktornő nyílt levele a magyarokhoz a “rezsicsökkentés” miatt

A bejegyzését több ezren osztották már meg. Nagyon fontos hasznos tanácsok azért, hogy gyerekeink ne betegedjenek meg a 18-20 Celsius fokos tantermekben, hideg folyosókon!

Reggel 9 fok volt.
A legtöbb iskolában a tornaterem hideg, a tesiöltöző szintúgy, a tantermekbe is bekúszott az alacsonyabb hőmérsèklet és a sötét. Reméljük nem a fejekbe!

Mit lehet tenni, hogy a gyerekeink egészségesek maradjanak ilyen helyzetben?

Hirdetés

Első gondolatom a fejlámpa volt, hogy mindenkinél legyen, de a kislányom kinevetett, hogy de anya! Mit képzelsz?

Aztán a következő gondolatom, amely azért a lányom ledorongolása ellenére maradt, hogy a látásmegtartáson kívül mire figyeljünk oda?

Hogyan védekezzenek a gyerekes szülők az esetleges zord körülmények ellen?

Azt javaslom, hogyha kell, akkor harisnyát is vegyenek a gyerekek, ne csak a lányok, a fiúk is a nadrág alá.

Mindenkinél legyen hosszú ujjú póló, amit, és ebben a szülői munkaközösségek egyöntetű kérése, állásfoglalása kellene, hogy senkit ne nevessenek ki a társai, ha a szülök eszkimónak öltöztetik a gyereket, a testnevelésóra végéig tartsanak is magukon.

Utána a hosszú ujjú felső biztosan vizes lesz, a fürdés talán higikendővel megoldható és tesi után átöltözés. A réteges öltözködés alapvető!

Legyen mindenki feneke alatt párna, ez is egyöntetű kellene legyen minden gyereknél, hogy ne legyenek húgyúti felfázasaik és állandó vesegyulladásaik. Tizennégy-tizenhatéves kortól a tőzegáfonya szedhető megelőzésre, vagy ha baj van akkor akár kisvirágú fűzike is használható. Ha nagy baj van, akkor laborban vizeletvizsgálat lehet, hogy elkerülhetetlen.

A szerves cink 14 éves kortól adható, bár nem vagyok a gyerekkori étrendkiegészítők szedésének a híve, de ez a korosztály már igencsak átmenet a felnőttkor felé.

A bélflórajavítás alap, protexin junior rágótabletta minden gyereknek 4-5 éves kortól jó valasztás vagy stresszesebb gyerekeknél, ahol a bélrendszeri candidiázis többször fordul elő, akkor protexin candies plusz.

Hirdetés

Ha lehet, kérem a tanárokat, hogy minden fél órában 5 perc laza átmozgatással segítsék a gyerekek végtagjainak a keringését, a ceruzát is jobban tudják fogni, az agyuk is jobban fog.

Lehet, hogy a csengetési renden is módosítani kellene, és még azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy ha minden kötél szakad, akkor a testnevelési órákat sétákká változtatnám, mert ahhoz nem kellene levetkőzni.

Ha kell, akkor vékony kesztyű, meleg pulóverek, meleg tea a tanórák alatt legyenek!
Óvodában dupla nadrág, dupla felső, mert az ovisok többsége a padlón játszik.

A D-vitaminról ne feledkezzünk meg!

Kicsiknek csepp formájában feltétlenül adni, nyolcéves kortól három naponta 2000 NE mehet, tízéves kortól 3000 NE két-három naponta, tizennégyéves kortól 2000-3000 NE nem lesz sok naponta.

Ha meleg teát adtok reggel a gyereknek azt ne műanyagflakonba tegyétek! És fölösleges is elvinni, mert úgyis szobahőmérsékletű lesz két óra alatt.

Vigyázzunk a gyerekekre, a tanárokra!

Jó lenne, ha jó tanárok nevelnék a gyerekeinket rajtunk kívül!

Forrás: Dr Mangó Gabriella

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.