Érdekes világ

Borzalom: apa és fia zuhant le és halt szörnyet a Börgöndi Légiparádén – VIDEÓ

Sokkoló fotók jelentek meg a helyszínről. Esélyük sem volt túlélni a balesetet, egy ország gyászol!

Bemutatórepülés közben vasárnap délután lezuhant a fehérvári repülőnapon, egész pontosan a Börgöndi Légiparádén egy sportrepülő.

A helyszínen lévők csak annyit láttak, hogy a T28 Trojan típusú repülőgép forduló közben megbillent, elveszítette sebességét és lezuhant.

Hirdetés

Lapunknak az Országos Mentőszolgálat elmondta, hogy a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg a sérültek ellátását, mentőautók és három mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

Két ember életét nem lehetett megmenteni. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba.

Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a székesfehérvári kórházba szállítják.

A Délmagyar cikke szerint tragédiában Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vesztették életüket, ők ültek a T28 Trojan típusú gépen.

Szombaton még sokan megcsodálták őket és repülőjüket Szegeden, ma azonban Börgöndön mindketten életüket vesztették.

A helyszínre érkezett mentők és rendőrök a honvédség segítségével dolgoznak a helyszínen. A nézőktől nyugalmat kértek a rendezők, de a légiparádé természetesen nem folytatódott.

A Délmagyar korábbi, 2021-es cikke szerint a most lezuhant gép az első köröket a magyar légtérben és magyar lajstromjellel Szeged felett tette meg.

A gép tulajdonosa, Rózsavölgyi Vilmos az első felszállás előtt elmondta, a repülőgépet 1951-ben gyártották és 1956-ig az amerikai légierőnél volt, majd eladták a franciáknak.

A 70-es évek végén került vissza Amerikába, magánkézbe, majd később Dél-Afrikából egy svájci állampolgár vette meg. A gépet szétszedték, úgy szállították át Svájcba, majd Rózsavölgyi április 24-én baráti kapcsolatai segítségével vásárolta meg.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.