Érdekes világ

Boszorkány vagy? 12 jele annak, hogy sötét mágiát idéző képességekkel rendelkezel

Ha ennek a 12 jelnek a nagyja igaz rád, akkor mindenképpen. Legalábbis az 1692-es törvények szerint… Na, hány igaz rád?

Nő vagy

Nő vagy? Akkor már minden esélyed meg van arra, hogy boszorkány legyél. A nőket gyakran hozták velük és az ördöggel összefüggésbe, mert azt tartották, hogy a nő könnyebben esik bűnbe, mint a férfi, mert a hölgyek gyengék, kéjvágyóak és bűnösök. Eredendően. Salemben a perek idején 13 nőt ítéltek el és csak 5 férfit.

Egy vagy több személlyel is vitád van

Ha nővel, akkor aztán végképp gyanús vagy. Ez azon a gondolaton alapszik, hogy a női boszorkányok kevéssé olyan összetartóak, mint a férfiak, ezért bármikor összeveszhetnek kié a nagyobb hatalom, ki a szebb, kinek van valamiből jobb, és örökösen versengenek egymás között, kinek van nagyobb kegye az ördögnél. Ezért örömmel is dobják fel egymást a bíróságon, hogy egy konkurenciával kevesebb legyen.

Hirdetés

De ha férfivel van vitád, az is necces lehet. Akit feldobtak a hatóságoknál, az nehezen moshatta le magáról, hogy nem boszorkány. Különben azt is tartották, hogy a boszorkány összeférhetetlen más emberekkel.

Öreg vagy

Rebecca Nurse volt 70 éves volt, amikor megvádolták a szomszédjai. A 71 éves korára halálra is ítélték boszorkányság vádjával. És miért? Mert biztos az ördög adja neki a hosszú életet…

Ha pedig még özvegy is vagy, akkor tutira ázol a bűnben, mert miért élted túl a férjedet? Miért nem házasodtál újra? Miért nem kellesz senkinek? Gyanús körülmények…

Túl kevés vagy túl sok pénzed van

A szegények, a hajléktalanok, kénytelenek a közösségre támaszkodni, ergo ők a legkiszolgáltatottabbak a boszorkányság és az ördögi erők részére. Sarah Goodot, felakasztották 1692-ben, mert bizalmatlanná váltak vele szemben a szomszédok, amikor házról házra járt könyörögni egy kis ételért.

De az is gyanús volt, ha egy nő túl tehetős volt, és egymaga képes volt megélni. Csak is az ördög támogathatja, máskülönben lenne férje vagy az ura keresne többet. A gazdag özvegy is mindig nagyon sárosnak tűnt az emberek számára.

Egy vagy több női barátod van

Egy csapat nő mi mást csinálhatna, mint hogy összejárnak az ördögöt imádni?! Vagy mágiázgatni?

Bába vagy

A bábák értenek a gyógynövényekhez és az emberi testhez, ez már gyanús. De ha van egyéb tisztán látói, előre megérző képessége, mint ahogy akkoriban gondolták, akkor végképp nyakig sárosnak hitték.

Egy vagy túl sok gyereked van vagy egy sincs

Ha egy, akkor miért csak annyi?

Ha több? Akkor miért olyan sok? Csak nem az ördögnek lesznek a csatlósai, csak nem boszorkány nevelsz belőlük? Vagy egyéb bűnös célokra fognak kelleni?

Hirdetés

Ha pedig egy sincs, biztos az ördög átkozott meg.

Különös anyajegyed, májfoltod vagy szemölcsöd van

Bármelyik is legyen rajta, fura, szokatlan mérettel vagy formával, az egyértelműen az Ördög jele. Szemölcs esetén meg biztos ott szoptatod a familiárisodat, vagyis az állati testbe bújt, démoni segédedet.

Fiatal vagy

Dorothy Goode csak 4 éves volt, amikor bevallotta, hogy boszorkány. Dorothy és börtönbe került, majd kilenc hónappal később kiengedték, mivel addigra végleg elmebeteg lett. De a fiatal pedig azért gyanús, mert fogékony lehet az ördögi erőkre, hiszen az ártatlanság nagy kincs a sötét erők számára.

Tej vagy a vaj rendszeresen megromlik a hűtődben

Ez bizony a te romlottságod jele…

Szeretőd van

A házasságon kívüli szex nem csak bűn volt, de holtbiztos a boszorkányság jele, mert csak egy szajha lelkű és kéjvágyó boszorkány lehet ilyesmire képes.

Jósolsz

Megjósolod a sajátod vagy mások jövőjét? Kihez mész vagy megy férjhez és mikor?

A szerencsétlen Tituba is megjósolgatta a fiatal lányoknak, mikor, kihez mennek férjhez és mint a boszorkánymesterség gyakorlóját, meg is vádolták.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!