CímlapsztorikÉrdekes világ

Breaking: embereket hozhatnak fel a Titanic roncsai közül

Az egész világot bejárta a hír, legalább 5 embert hozhatnak fel a világ legnagyobb és legmélyebb tömegsírjából.

Hatalmas hír robbant be és ráasztotta el a közösségi médiát.

A Titanic tömegsírjából hamarosan és nagyon drukkolunk hogy így legyen, élő emberek kerülhetnek elő.

Hirdetés

Bejárta ugyanis a sajtót a hír, hogy egy a Titanic roncsai felé igyekvő tengeralattjárónak veszett nyoma elmúlt 24 órában.

Azóta úgy tudni, hogy öten utaztak a Titanic felé tartó, eltűnt tengeralattjárón.

Bár sokáig nem lehetett tudni, hányan utaztak a kanadai Új-Fundlandról induló járműben, hétfő este a felderítést vezető bostoni parti őrség megerősítette, hogy az öt férőhely mindegyikéhez tartozott utas – számolt be a BBC.

Szakértők két lehetséges forgatókönyvet tudnak elképzelni arról, hogy mi történhetett.

Az egyik szerint a hajó valamilyen okból – például kommunikációs vagy elektronikai hiba miatt – ledobta a kapszulát a tengerfenék felé húzó súlyt, ezesetben felemelkedett a vízfelszínre és ott úszik, arra várva, hogy megtalálják.

A másik opció azonban az, hogy a hajótest megsérült és szivárogni kezdett a víz, a tengeralattjáró pedig süllyedni kezdett.

Ez még abban az esetben is súlyos következményekkel járhat, ha az utastérbe nem jut be a víz, mert még az ilyen jellegű mentésekhez használt járművek se tudnak több kilométeres mélységig lejutni.

Márpedig a Titanic mintegy 3800 méterrel a felszín alatt fekszik, még ha meg is tudnák közelíteni, nehezen elképzelhető, hogy van olyan eszköz, amellyel fel tudnák húzni az eltűnt tengeralattjárót.

Bár azt továbbra sem tudják pontosan, hogy hol lehet az expedícióra indult jármű, a legutóbbi információk szerint elérte a helyet, ahol 1912-ben elsüllyedt a Titanic és megkezdte a merülést a tengerfenék felé.

Hirdetés

Az utat – mintegy 85 millió forintért – szervező cég beszámolója szerint a kapszula úgy van felszerelve, hogy vészhelyzet esetén 96 óráig lássa el a fedélzeten tartózkodó öt embert.

A felderítés nagy erőkkel zajlik, az amerikai és kanadai hatóságok mellett az Atlanti-óceán kutatásával foglalkozó szakértők is segítik a mentést.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!