Címlapsztorik

Breaking: Gulyás Gergely bejelentette Palkovics lemondását

Palkovics László lemondott, lemondását Orbán Viktor elfogadta.

A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, és a Fejlesztési és Beruházási Minisztérium veszi át.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy Paks II nem kerül a minisztérium hatásköre alá, mivel azt az EU előírja, hogy az MVM és Paks nem kerülhet egy felügyelő szerv alá.

Hirdetés

A miniszter az ATV kérdésére mondta, azért Lantost választották, mert remek menedzser, aki elismert szakembernek számít, komoly tapasztalatokat szerzett.

A TIM fennmaradó területeinek leosztása logikus: a közlekedés Lázár János, az ipar Nagy Márton, az innovációs területek eddig Palkovicsnál lévő része pedig Csák János minisztériumához fognak kerülni.

A miniszter hozzátette: a nemzetközi energiabeszerzéssel kapcsolatban Szijjártó Péter és Lantos Csaba még egyeztetni fog, egyelőre nem világos, hogy melyikük fog tárgyalni például Moszkvával.

A 24.hu-nak Gulyás azt mondta, Palkovics lemondásának nem volt köze a KRÉTA feltöréséhez.

Gulyás a Telex kérdésére válaszolva azt mondta, Lantos vasárnap állapodott meg Orbánnal a miniszteri posztról. A miniszter hozzátette: a bejelentéssel megvárták, míg Palkovics kitölti lemondási idejét, ez vasárnapig szólt.

A Blikk kérdésére Gulyás elárulta: Orbán szerette volna, ha Palkovics marad a kormányban.

Ebben az esetben elmondása szerint a TIM megmaradhatott volna az energiaügyi minisztérium mellett is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.