Érdekes világ

Breaking: JÖNNEK a Magyarország elleni szankciók: Amerika pörölycsapása Orbánra szétzúzhatja az országot?

Az USA végleg bekeményíthet és durva szankciók jöhetnek Magyarország ellen, különösen Orbánt és bandáját megcélozva ezzel.

Mivel Magyarország az utolsó NATO-tagállam, aki még nem ratifikálta Svédország csatlakozását, ezért az Egyesült Államok üdvözli a február 5-re – ellenzék által – összehívott rendkívüli parlamenti ülést

– áll az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtóközleményében.

Hirdetés

Ebben emlékeztetnek rá, Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy Magyarország az „első adandó alkalommal cselekedni fog”, a nagykövetség pedig úgy látja, hogy ez a hétfői ülés lehetőséget biztosít erre.

A valóságban viszont az a helyzet, hogy a február 5-i ülésszakon a parlament nem lesz határozatképes, ugyanis a kormánypártok hivatalosan is bejelentették, hogy a képviselők nem vesznek részt ezen, tehát az ülés napirendjét nem fogják tudni elfogadni.

A helyzet odáig fajult, hogy Magyarország elleni szankciókat követelnek az amerikai törvényhozásban.

Olyan szankciók kiszabását helyezték kilátásba, amely akár a vízummentességet is érintheti.

Jeanne Shaheen demokrata, és Thom Tillis republikánus szenátor csütörtöki közös nyilatkozatukban felszólították Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy

„késedelem nélkül mozdítsa előre Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyveit”, és megjegyezték, hogy a folyamat feltartóztatása Budapest szövetségeseivel való kapcsolatait sértené.

Ben Cardin amerikai demokrata szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke Magyarország elleni szankciók kiszabását helyezte kilátásba nyilatkozatában, Orbánt „a NATO legkevésbé megbízható tagjának” nevezve.

Mint mondta,

A MAGYAROK ELLENI SZANKCIÓK KEZDEMÉNYEZÉSÉT IS ÁT KELLENE GONDOLNI, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A MAGYARORSZÁGI KORRUPCIÓ MÉRTÉKÉRE.

Hirdetés

Ezt az évekkel ezelőtt elfogadott Magnyitszkij-törvény globális kiterjesztése tenné lehetővé,

amely lehetőséget ad az USA számára, hogy emberi jogok vagy a jogállamiság sérelmére külföldön bűnöket elkövetett személyeket retorzióban részesítsen az Egyesült Államokban található vagyonuk befagyasztásával, amerikai vízumuk megtagadásával vagy visszavonásával.

Illetve azt is megakadályozhatja, hogy amerikai bankok, vállalkozások, magánszemélyek tranzakciókat bonyolítsanak le velük.

ha ez így van és Orbánéknak valóban van félni valójuk, akkor a külföldre menekített pénzeik befagyasztásával durva pörölycsapást mérhet az USA Orbánék rendszerére.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.