Egyéb

Breaking: kiderült hogy a SÓ A GYILKOS: sokkoló tanulmány látott napvilágot megdöbbentő állításokkal, milliókat küld a sírba minden évben?!

Döbbenetes összefüggések… Tényleg ez lenne korunk “fehér gyilkosa”?

Ki mit gondol?

Írjátok majd meg kommentekben.

Hirdetés

A New Orleans-i Tulane Egyetem kutatói 400 ezer, a UK Biobankban regisztrált felnőttet kérdeztek meg a sófogyasztásukról, írja a News-Medical.

A közel 12 éves követési időszak során a megkérdezettek 13 százalékánál alakult ki a kettes típusú cukorbetegség, aminek kockázati tényezői között a túlsúly, a dohányzás és a nem megfelelő étrend is szerepel.

A kutatás szerint a „soha” vagy „ritkán” sót fogyasztókhoz képest

a „néha”, „általában” vagy „mindig” sót fogyasztóknál 13 százalékkal, 20 százalékkal, illetve 39 százalékkal magasabb volt a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.

A tanulmány vezető szerzője, Lu Qi a Tulane Egyetem Közegészségügyi és Trópusi Orvosi Karának professzora szerint a sófogyasztás közvetetten lehet hatással a cukorbetegség kialakulására.

Az ételízesítő szerinte nagyobb adagok fogyasztására ösztönözheti az embereket, ami túlevéshez és ezáltal hízáshoz vezethet.

A nagyobb sófogyasztást kapcsolatba hozták még a magasabb BMI-vel és összefüggést találtak az ételekre szórt só mennyisége és a derék-csípő arány között is.

A kutatók szerint az eddigi eredmények egyelőre nem alkalmasak az ok-okozati kapcsolat megállapítására.

Így a jövőben olyan vizsgálatokat terveznek, amikkel feltárható, hogy az elfogyasztott só mennyisége milyen hatással van a szervezetre.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!