CímlapsztorikÉrdekes világ

Breaking: kizárhatják Magyarországot: az EU minden eddiginél jobban megfenyegette Magyarországot

Ha meglépik, Magyarország össze is omolhat?

Brüsszel azzal fenyegeti Magyarországot, hogy kizárja az uniós szavazási folyamatból, ha szabotálja „a költségvetésről és az Ukrajnának szánt 50 milliárd euróról szóló” megállapodást a február 1-jei csúcstalálkozón.

A Politico szerint az egyik uniós tisztviselő egy magyar mondást kölcsönözve úgy fogalmazott, ha az EU élne az úgynevezett 7. cikkelyben foglaltakkal – ami a legsúlyosabb politikai szankció egy tagországgal szemben, és az uniós döntésekről való szavazati jog felfüggesztésével jár.

Hirdetés

Így a lap szerint „Orbán Viktor a béka segge alá kerülne”.

„Ez nagyjából összefoglalja, hogy hol tart a bizalom Orbán Viktor és más vezetők között”

– fűzte hozzá a a neve elhallgatását kérő politikus.

Öt európai tisztviselő és diplomat szerint az Európai Unió készen áll arra, hogy intézkedéseket hozzon Magyarország ellen.

Amennyiben Orbán Viktor ismét megakadályozza a februári csúcstalálkozón a megállapodás létrejöttét, akkor a 7. cikkely alkalmazása révén Magyarország szavazati jogának felfüggesztése valóságos lehetőséggé válhat

– állította az egyik uniós diplomata.

Az Index korábban beszámolt arról, hogy decemberben Orbán Viktor egyedüliként vétózta meg az EU-n belüli Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást.

A magyar kormány javaslatát, mely szerint az Ukrajnának nyújtott pénzügyi segítséget éves részletekre osztanák, a többi nemzeti főváros többsége elutasította.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.